Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ένταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ των παρατάξεων με αφορμή το θέμα για την έγκριση σύμβασης, μεταξύ ΝΑΜ, Δήμων Βόλου - Ν. Ιωνίας και ΑΝΕΜ για την εκτέλεση του έργου στρατηγική και δράσεις προβολής του Ν. Μαγνησίας, με αφορμή την προετοιμασία για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.

Το θέμα τελικά ψηφίστηκε με ψήφους των συμβούλων μόνο της πλειοψηφίας, καθώς οι άλλες παρατάξεις ήταν αρνητικές.
Οι τοποθετήσεις της ελάσσονος μειοψηφίας και του Σάκη Κοκκίνη, για δημιουργία μιας ειδικής βάσης δημοσιότητας, για προβολή της Νομαρχιακής Αρχής και του συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστα Σαρρή, ότι οι συνεχείς συμβάσεις, με μεγάλο κόστος (η συγκεκριμένη θα κοστίσει 100.000 €), υποκρύπτουν κάτι άλλο, άναψαν το «φυτίλι» με το Νομάρχη Απόστολο Παπατόλια να αντιδρά έντονα και να επιτίθεται κατά των δύο συμβούλων.

Μετά την εισήγηση η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη, τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αρχή είδε και εντόπισε τα λάθη της Πεσκάρα, που πρέπει να προλάβει και να μην επαναληφθούν και στο Βόλο.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σάκης Κοκκίνης, κατηγόρησε τη Νομαρχιακή Αρχή ότι με τη σύμβαση προσπαθεί να χειραγωγήσει τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, δημιουργώντας μια ειδική βάση δημοσιότητας για την προσωπική της προβολή.

Ο σύμβουλος της ήσσονος μειοψηφίας Γιώργος Χαρμάνης, επισήμανε ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες, γίνονται πριν από μεγάλες διοργανώσεις, όπως παγκόσμια πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πάντα στη σκιά τους.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Σαρρής, έκανε λόγο για κατασπατάληση πόρων της Νομαρχίας σε προγραμματικές και επισήμανε ότι κάτι άλλο συμβαίνει μ’ αυτές τις συμβάσεις. Πρτότεινε δε η μελέτη να γίνει από το προσωπικό της ΑΝΕΜ χωρίς χρήματα ή με ένα συμβολικό ποσό.

Ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, στην εισήγησή του επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών και τόνωσης του ενδιαφέροντος σε ένα θεσμό που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, προσθέτοντας ότι η προσθήκη και του Δήμου Βόλου στη σύμβαση αυτή, της προσδίδει μεγαλύτερο νομικό βάρος και «κοντεύει» τα …μακριά χέρια της Περιφέρειας να παρεμβαίνει στα του νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το Νομάρχη, η προβολή για τους αγώνες είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Νομαρχίας και ήδη υπήρξε συνεννόηση με τον Δήμο Βόλου για δημιουργία ειδικού φορέα προβολής των Μεσογειακών Αγώνων.

Ο κ. Παπατόλιας ανέφερε ότι η πληθώρα προτάσεων της Νομαρχίας προς την κεντρική διοίκηση, απερρίφθησαν, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο για τους Μ.Α. και στόχος είναι να υποβαθμιστούν και να υποχρηματοδοτηθούν.
«Χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες για προβολή μας και για το καλύτερο που μπορούμε να πετύχουμε» ήταν η δήλωση του Νομάρχη.

Απαντώντας στον κ. Κοκκίνη (που εκείνη την ώρα είχε αποχωρήσει) ο κ. Παπατόλιας χρησιμοποίησε τη φράση «Εδώς Αργείου» και πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος νομαρχιακός σύμβουλος πάει σε βαφτίσια και καλεί την κάμερα. Ζήτησε δε από τις παρατάξεις «όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του τηλεοπτικού κανιβαλισμού».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του κ. Σαρρή, ο κ. Παπατόλιας απάντησε ότι η προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή επέλεξε τις χαμηλές πτήσεις και βύθισε σε τέλμα τη Νομαρχία, ενώ για το γεγονός ότι υποστήριζε ότι οι προγραμματικές συμβάσεις ήταν πεταμένη χρήματα, τιμωρήθηκε από τους πολίτες.

«Ευτυχώς δεν αποτελείτε το ηθικό πρότυπο της παράταξής σας» ανέφερε ο Νομάρχης.

Ο κ. Σαρρής στη δευτερολογία του, υποστήριξε ότι δεν είναι αντίθετος στη σύμβαση, αλλά στο υψηλό κόστος της και απαντώντας σχετικά με το ήθος του δήλωσε ότι το έχει δείξει από τη θέση που υπηρέτησε για 20 χρόνια (στην ΕΛ.ΑΣ.), αλλά και δύο τετραετίες που εξελέγη με 8.500 σταυρούς και ο λαός κάτι παραπάνω γνωρίζει από το Νομάρχη.

Κλείνοντας ο Νομάρχης τόνισε ότι, σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής, θα συνταχθεί σχέδιο τόνωσης των Μεσογειακών και συμπλήρωσε ότι η πρόταση της ΝΑΜ για ίδρυση Μουσείου Οικολογικού Μέλλοντος στην Κάρλα, βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Τέλος, αναφερόμενος στην ένταση με τον κ. Σαρρή, ανέφερε ότι είπε άφησε σκιές σε βάρος της Νομαρχιακής Αρχής.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template