Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Οργισμένοι οι κτηνοτρόφοι για τις αδικίες

Σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών προχώρησαν χθες Δευτέρα 31 Αυγούστου οι κτηνοτρόφοι όλης της Ελλάδας, διεκδικώντας την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, ρυθμίσεις χρεών, φορολογικές διευκολύνσεις και καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους. Περίπου 150 κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα Τέμπη, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους.

Οι κτηνοτρόφοι μαζεύτηκαν από νωρίς το πρωί στα Τέμπη, όπου και αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Εθνικής οδού περίπου για τις 13.00 με τη σύμφωνη γνώμη, όλων των προέδρων των συλλόγων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, που θεώρησαν ότι «με την προειδοποιητική κινητοποίηση, το μήνυμα έχει σταλεί στην κυβέρνηση».

Χωρίς να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων, καθώς άνοιγαν το δρόμο ανά μία ώρα, οι κτηνοτρόφοι περίπου στις 4 το μετά μεσημέρι αποφάσισαν το άνοιγμα του δρόμου και την αποχώρησή τους από τα Τέμπη.

Έσπευσαν βέβαια να διευκρινίσουν πως η αποχώρησή τους δεν σηματοδοτεί υπαναχώρηση, καθώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι κτηνοτρόφοι αυτή την στιγμή περιμένουν την ομιλία του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στη ΔΕΘ, καθώς περιμένουν μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν να είναι και η άμεση ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των κτηνοτρόφων.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος των αιγοπροβατοτρόφων Δήμου Αισωνίας Ελένη Διβάνη, η οποία βρέθηκε χθες στα Τέμπη μαζί με τους άλλους 150 περίπου κτηνοτρόφους από το Νομό Μαγνησίας, στις προθέσεις των κτηνοτρόφων -εάν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα τους- είναι η δρομολόγηση μεγαλύτερων και σκληρότερων κινητοποιήσεων.

«Μέχρι και 20 Σεπτεμβρίου θα περιμένουμε τις οριστικές απαντήσεις της κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα και αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως θέλουμε, τότε θα προχωρήσουμε σε άλλες κινητοποιήσεις, όπως ακριβώς έγινε με τα μπλόκα των αγροτών. Θα βγούμε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα», επισήμανε η κ. Διβάνη.

Άλλωστε το ίδιο ανέφερε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων κ. Καμπούρης, αναφέροντας δυναμικές κινητοποιήσεις «με συγκεντρώσεις κτηνοτρόφων σε τελωνεία, οδικά κομβικά σημεία και αεροδρόμια».

Η ίδια πρόσθεσε πως η χθεσινή κινητοποίηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ των κτηνοτρόφων και διευκρίνισε πως «μπροστά στον αγώνα μας για τη διεκδίκηση του δίκιου μας δεν υπάρχουν μπλε, πράσινοι και κόκκινοι. Είμαστε ενωμένοι, γιατί έτσι θα κερδίσουμε».

Αξίζει να αναφερθεί πως η κ. Διβάνη δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την «ελλιπή», όπως την χαρακτήρισε, συμπαράσταση που επέδειξαν για το ζήτημα και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων οι βουλευτές στην Μαγνησία και τόνισε πως «μόνο η κ. Μακρή που δεν είναι και βουλευτής βρέθηκε στο πλευρό μας. Κανένας άλλος ούτε από την αντιπολίτευση ούτε και από την κυβέρνηση».
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος


ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ «Αόριστα» τα μέτρα του Υπουργού

Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Σ.Χατζηγάκης, αλλά οι κτηνοτρόφοι έκλεισαν τα Τέμπη

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template