Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Οργισμένοι οι κτηνοτρόφοι για τις αδικίες

Σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών προχώρησαν χθες Δευτέρα 31 Αυγούστου οι κτηνοτρόφοι όλης της Ελλάδας, διεκδικώντας την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, ρυθμίσεις χρεών, φορολογικές διευκολύνσεις και καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους. Περίπου 150 κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα Τέμπη, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους.

Οι κτηνοτρόφοι μαζεύτηκαν από νωρίς το πρωί στα Τέμπη, όπου και αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Εθνικής οδού περίπου για τις 13.00 με τη σύμφωνη γνώμη, όλων των προέδρων των συλλόγων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, που θεώρησαν ότι «με την προειδοποιητική κινητοποίηση, το μήνυμα έχει σταλεί στην κυβέρνηση».

Χωρίς να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων, καθώς άνοιγαν το δρόμο ανά μία ώρα, οι κτηνοτρόφοι περίπου στις 4 το μετά μεσημέρι αποφάσισαν το άνοιγμα του δρόμου και την αποχώρησή τους από τα Τέμπη.

Έσπευσαν βέβαια να διευκρινίσουν πως η αποχώρησή τους δεν σηματοδοτεί υπαναχώρηση, καθώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι κτηνοτρόφοι αυτή την στιγμή περιμένουν την ομιλία του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στη ΔΕΘ, καθώς περιμένουν μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν να είναι και η άμεση ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των κτηνοτρόφων.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος των αιγοπροβατοτρόφων Δήμου Αισωνίας Ελένη Διβάνη, η οποία βρέθηκε χθες στα Τέμπη μαζί με τους άλλους 150 περίπου κτηνοτρόφους από το Νομό Μαγνησίας, στις προθέσεις των κτηνοτρόφων -εάν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα τους- είναι η δρομολόγηση μεγαλύτερων και σκληρότερων κινητοποιήσεων.

«Μέχρι και 20 Σεπτεμβρίου θα περιμένουμε τις οριστικές απαντήσεις της κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα και αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως θέλουμε, τότε θα προχωρήσουμε σε άλλες κινητοποιήσεις, όπως ακριβώς έγινε με τα μπλόκα των αγροτών. Θα βγούμε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα», επισήμανε η κ. Διβάνη.

Άλλωστε το ίδιο ανέφερε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων κ. Καμπούρης, αναφέροντας δυναμικές κινητοποιήσεις «με συγκεντρώσεις κτηνοτρόφων σε τελωνεία, οδικά κομβικά σημεία και αεροδρόμια».

Η ίδια πρόσθεσε πως η χθεσινή κινητοποίηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ των κτηνοτρόφων και διευκρίνισε πως «μπροστά στον αγώνα μας για τη διεκδίκηση του δίκιου μας δεν υπάρχουν μπλε, πράσινοι και κόκκινοι. Είμαστε ενωμένοι, γιατί έτσι θα κερδίσουμε».

Αξίζει να αναφερθεί πως η κ. Διβάνη δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την «ελλιπή», όπως την χαρακτήρισε, συμπαράσταση που επέδειξαν για το ζήτημα και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων οι βουλευτές στην Μαγνησία και τόνισε πως «μόνο η κ. Μακρή που δεν είναι και βουλευτής βρέθηκε στο πλευρό μας. Κανένας άλλος ούτε από την αντιπολίτευση ούτε και από την κυβέρνηση».
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος


ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ «Αόριστα» τα μέτρα του Υπουργού

Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Σ.Χατζηγάκης, αλλά οι κτηνοτρόφοι έκλεισαν τα Τέμπη

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template