Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Τη σκότωσαν για το κομπόδεμα!!!

Φιμωμένη και δεμένη με ταινία, πεσμένη μπρούμυτα στην τραπεζαρία του σπιτιού της στο Βόλο, βρέθηκε ηλικιωμένη γυναίκα. Συνάντησε με φρικτό τρόπο το θάνατο στα χέρια των δολοφόνων της. Κίνητρό τους σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας η ληστεία. Είναι η δεύτερη δολοφονία που απασχολεί μέσα σε 15 ημέρες τις αστυνομικές αρχές.

Η Μαρία Σταμάτη, 86 ετών, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, στην οδό Γ. Δήμου 97Α. Η ανοιχτή πόρτα και το ανακατεμένα μέσα στην οικία της αντικείμενα, έκαναν την 57χρονη υπήκοο Ρωσίας Αλεξάνδρα Λανσικό, η οποία βοηθούσε την ηλικιωμένη στα καθημερινά ψώνια, να διστάσει να μπει μέσα στο σπίτι.

Στο κάλεσμα της κ. Μαρίας δεν βρήκε ανταπόκριση. Τρομοκρατημένη βγήκε στη γειτονιά και ζήτησε βοήθεια. Νεαρός γείτονας έτρεξε μαζί της για να δει τι είχε συμβεί. Τη βρήκαν στη θέση που άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από βασανιστικές στιγμές στα χέρια των δύο τουλάχιστον δραστών, όπως εικάζεται.

Πεσμένη στην τραπεζαρία μπρούμυτα. Τα χέρια της δεμένα μπροστά με ταινία. Ένα κομμάτι ταινίας να της κρατά το στόμα κλειστό. Ακριβώς πίσω της μια καρέκλα. Εκεί που την ακινητοποίησαν οι δράστες μέχρι να ολοκληρώσουν την «έρευνα» σε όλους τους χώρους του σπιτιού, αναζητώντας πιθανότατα χρήματα και τιμαλφή.

Χθες, ένα τέταρτο μετά τις τρεις το μεσημέρι, η κ. Αλεξάνδρα την επισκέφθηκε για να δει εάν χρειαζόταν να της ψωνίσει. Είχε μιλήσει μαζί της για τελευταία φορά την περασμένη Παρασκευή. Υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν είδε την αυλόπορτα ανοιχτή και στο στενό διάδρομο που οδηγεί πίσω στην αυλή πεσμένη την περπατούρα, με την οποία μπορούσε να σταθεί λόγω προβλημάτων στα πόδια της η ηλικιωμένη γυναίκα.

Στο σπίτι δεν ακουγόταν το παραμικρό και η ακαταστασία στα μπροστινά δωμάτια τάραξαν την 57χρονη, που αρνήθηκε να μπει μέσα μόνη της. Σοκαρισμένη, όπως και ο γείτονας που μπήκε στο σπίτι, ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν ο αστυνομικός διευθυντής, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού Γραφείου και ιατροδικαστής.

Η πόρτα του σπιτιού δεν έφερε ίχνη παραβίασης. Είτε η ηλικιωμένη άνοιξε σε γνωστό ή γνωστά της πρόσωπα είτε είχε την πόρτα ανοιχτή λόγω της ζέστης. Άλλωστε η είσοδος του σπιτιού της βρίσκεται πίσω από το κτίριο και δεν είναι εμφανής από τον δρόμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη διέδιδε συχνά-πυκνά ότι έχει στη διάθεσή της μεγάλο χρηματικό ποσό. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως να είχε μεγάλη οικονομική άνεση, όμως τα χρήματα δεν βρίσκονταν στο σπίτι, αλλά σε τραπεζικό λογαριασμό.

Πάντως στη γειτονιά γνώριζαν ότι ζούσε με οικονομική άνεση. Διέμενε μόνη της στο ιδιόκτητο σπίτι της, καθώς τρία χρόνια πριν είχε χάσει τον σύζυγό της, με τον οποίο δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.
Οι γείτονες περιγράφουν ότι έσφυζε από ζωή και δεν είχε προβλήματα υγείας. Μόνο πρόβλημα στα πόδια την ανάγκαζαν να κινείται με τη βοήθεια περπατούρας. Έβγαινε συχνά από το σπίτι και μετακινούνταν με ταξί κυρίως μέχρι τα Λεχώνια, όπου ήταν το εξοχικό σπίτι της, αλλά και κάθε Κυριακή στην εκκλησία.

Στο σπίτι της ηλικιωμένης έμπαιναν και έβγαιναν αρκετά πρόσωπα. Η κ. Αλεξάνδρα, η οποία εδώ και τρία χρόνια είχε αναλάβει τη φροντίδα για τα καθημερινά ψώνια της ηλικιωμένης, δεν ήταν η ίδια που είχε στην επιμέλειά της την καθαριότητα του σπιτιού.

Για την καθαριότητα στο σπίτι της Μαρίας Σταμάτη πήγαινε συχνά μια αθίγγανη, την οποία η 86χρονη είχε γνωρίσει στην εκκλησία.
Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση και ήδη από χθες ξεκίνησαν οι καταθέσεις συγγενικών και γνωστών στην ηλικιωμένη προσώπων.


Ιατροδικαστική έρευνα

Ο θάνατός της επήλθε 12 έως 16 ώρες πριν τον εντοπισμό του άψυχου σώματός της σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Χρ. Κραβαρίτη.

Κακώσεις έφερε η 86χρονη Μαρία Σταμάτη στο πρόσωπο, έδειξε μακροσκοπικά η ιατροδικαστική έρευνα. Φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσει σήμερα η νεκροψία-νεκροτομή, που θα προσδιορίσει τα ακριβή αίτια θανάτου.

Από την πρώτη εξέταση δεν μπορούσε να προσδιοριστεί εάν οι κακώσεις στο πρόσωπο και περισσότερο στο μέτωπο ήταν απόρροια γροθιάς ή πτώσης της στην προσπάθειά της να σηκωθεί από την καρέκλα, όπου την καθήλωσαν οι βασανιστές της.

Οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού βρέθηκαν σε μεγάλο χάλι. Οι δράστες είχαν ανακατέψει κάθε σημείο όλα τα ντουλάπια και συρτάρια, πετώντας αντικείμενα και ρούχα παντού. Έφυγαν αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή.

Ο θάνατός της ενδέχεται να ήταν ασφυκτικός, δηλαδή να ζαλίστηκε και να έπεσε από την καρέκλα ή να μην μπόρεσε στην προσπάθειά της να σηκωθεί να σταθεί στα πόδια της, να έπεσε και να χτύπησε στο κεφάλι.

Σοκαρισμένοι κοντά στο σπίτι της 86χρονης, οι γείτονες προσπαθούσαν να πληροφορηθούν κάθε λεπτομέρεια για το φρικτό θάνατο της Μαρίας Σταμάτη.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Τρόμος πάνω από την πόλη Θύμα βίας και άλλη υπερήλικη

Νεκρή 86χρονη στο Βόλο με κίνητρο τη ληστεία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template