Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Παραιτήθηκε ο Γ. Μανώλης-Η επιστολή παραίτησης

"Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα για να διευκολύνω τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, να ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν αναδεικνύοντας τον αρχηγό και δύο φορές πρωθυπουργό. Έχει υποχρέωση έστω και την ύστατη αυτή ώρα να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να μην οδηγηθεί η παράταξή μας σε εκλογική αυτοκτονία που θα τη φέρει σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης με ορατό ακόμη το ενδεχόμενο της διάσπασης.
Αυτό που ζητούν τα εκατομμύρια των νεοδημοκρατών που γαλουχήθηκαν με τις ιδεολογικές αρχές και τις ηθικές αξίες αυτής της παράταξης, είναι να
...

μην υποκύψει σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίας. Κάποιοι, επειδή ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος έστω και αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα και δραματική συρρίκνωση και κάποιοι άλλοι επειδή επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο. Τούτες τις δύσκολες για την παράταξη στιγμές, όσοι την πλήγωσαν με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων, όσοι με τις γκάφες τους, τη συμπεριφορά τους και τις παραλήψεις τους έβαλαν τη νέα Δημοκρατία στο κάδρο του σκανδάλου της Siemens και όσοι αμφισβητούν το δικαίωμα του πρωθυπουργού, να επιλέγει τους υπουργούς του δηλώνοντας αμετακίνητοι και απαιτώντας το βόλεμα των δικών τους ενώ θέτουν βέτο ακόμη και σε αλλαγές περιφερειαρχών, οφείλουν να καταλάβουν ότι οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας διαθέτουν και κρίση και μνήμη.
Το σύνθημα που μαζί με τα εκατομμύρια των φίλων της Νέας Δημοκρατίας βροντοφωνάζαμε για χρόνια στις πλατείες ήρθε η ώρα του Καραμανλή” γίνεται σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αφήσει την ευκαιρία αυτή να χαθεί. Οφείλει να προχωρήσει σ' αυτό που δεν έκανε δύο χρόνια τώρα, να οδηγήσει την παράταξη στην αυτοκάθαρση που χρειάζεται βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο, και να ξαναδώσει ελπίδα και όραμα στους πληγωμένους και απογοητευμένους Νεοδημοκράτες.
Κανένας δεν θα τον κατηγορήσει εάν δεν κερδίσει μια συνεχόμενη τρίτη εκλογή. Θα το κρίνει όμως αυστηρά η ιστορία εάν δεν το προσπαθήσει και εάν ανοίξει ο ίδιος τον δρόμο προς μια μεγάλη ήττα, μια δραματική συρρίκνωση και επομένως μια βαθιά κρίση και ενδεχόμενη διάσπαση".
Από το PRESS-GR

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template