Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

Νέες απολύσεις έκανε χθες η ΒΙΟΣΩΛ

Το προγκρόμ των απολύσεων στη ΒΙΟΣΩΛ συνεχίζεται.
Με τη λήξη της βάρδιας χθες ανακοινώθηκαν άλλες τέσσερις απολύσεις που μαζί με τις προηγούμενες τέσσερις αθροίζονται σε οκτώ μέσα σε πέντε ημέρες.
Σκηνικό πολέμου… πλέον στο εργοστάσιο της ΒΙΟΣΩΛ με τους εργαζόμενους να ετοιμάζονται για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, ενδεχομένως και συμβολικό αποκλεισμό της εταιρείας, μετά τις 4 νέες απολύσεις.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας είχαν αποφασιστεί δίωρες στάσεις εργασίας ενώ σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση το σωματείο προτίθεται να ανακοινώσει νέες μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Την ίδια ώρα το ΕΚΒ πιέζει για να πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Απασχόλησης τριμερή σύσκεψη για τη ΒΙΟΣΩΛ, καθώς υπάρχει προϊστορία και σύμφωνα με τους εργαζόμενους θα πρέπει να πιεστεί η εταιρεία να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει παλαιότερα για μη συρρίκνωση του προσωπικού.
Πριν από τις απολύσεις θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν και πήραν άδεια άνευ αποδοχών συνολικά από 14 ημέρες έκαστος ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις μίας και η εταιρεία επικαλούνταν μειωμένα κέρδη και παραγγελίες.
Πάντως από την πρώτη σύσκεψη συμφιλίωσης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Απασχόλησης, στις 11.02.2009 μεταξύ του Διευθυντού του αρμοδίου Τμήματος της ΒΙΟΣΩΛ, της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΣΩΛ, η διοίκηση της συγκεκριμένης επιχείρησης όχι μόνο δεν ανακάλεσε τις απολύσεις των εργαζομένων που είχε ανακοινώσει, αλλά προέβη και σε νέες.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template