Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

Στο Βόλο Ισπανικό ιστιοφόρο

Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων των Μεγάλων Ιστιοφόρων (Tall Shipps), που θα λάβουν μέρος στη Regatta «Ιστορικές Θάλασσες», με αφετηρία το λιμάνι του Βόλου το Μάιο του 2010, φθάνει σήμερα την Παρασκευή απόγευμα στην πόλη μας το εντυπωσιακό ισπανικό ιστιοφόρο «FAR BARCELONA».

Το σκάφος αυτό λειτουργεί σαν «Πλωτή Αίθουσα Διδασκαλίας» για εκπαιδευόμενους ναυτικούς. Αυτή τη φορά στο σκάφος επιβαίνουν 15 σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας Κωνσταντινούπολης για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

Το «FAR BARCELONA», είναι μια γολέτα νορβηγικής κατασκευής. Το συνολικό μήκος του σκάφους ανέρχεται σε 30,85 μ. Ναυπηγήθηκε το 1874 και ανακατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Κοινοπραξίας EL FAR, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης στις θαλάσσιες μεταφορές.

Χάρη στη χρηματοδότηση της πόλης της Βαρκελώνης, της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Καταλωνίας, του Επαρχιακού Συμβουλίου της Βαρκελώνης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), το σκάφος αυτό χρησιμοποιήθηκε ως «Πλωτή Αίθουσα Διδασκαλίας» κατά τα τελευταία 10 χρόνια και έχει συμπληρώσει περίπου 15.000 ώρες ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων.

Τώρα, ως εκπαιδευτικό πλοίο στην Σχολή Παραδοσιακής Ναυσιπλοΐας, προσφέρει κατάρτιση και πρακτική εφαρμογή, με βάση την παραδοσιακή πλοήγηση. Σκοπός του είναι να αναδείξει τη φημισμένη ναυτική κληρονομιά της Βαρκελώνης και τις αξίες που συνδέονται με τον πολιτισμό της Θάλασσας.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template