Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Κύκλωμα πλαστών οικοδομικών αδειών

Υπόθεση πλαστών οικοδομικών αδειών απασχολεί τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας αλλά και την Εισαγγελία Βόλου.
Ποιμνιοστάσια αλλά και κατοικίες έχουν κατασκευαστεί με άδειες-μαϊμού… Πρόκειται για τουλάχιστον τέσσερεις περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό –κάτι που θεωρείται πολύ πιθανόν- και άλλων παρόμοιων αδειών, που φέρεται να έχουν εκδοθεί από την υπηρεσία, αλλά ποτέ δεν εκδόθηκαν.
Όλες οι πλαστογραφημένες άδειες έχουν τουλάχιστον ένα κοινό στοιχείο: φέρουν την τζίφρα του ίδιου ιδιώτη μηχανικού, κάτι που απασχολεί έντονα την υπηρεσία. Ένα ακόμη κοινό στοιχείο φέρεται ότι είναι η περιοχή των κτισμάτων με τις πλαστές άδειες, δηλαδή ο δήμος Φερών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την πλαστογράφηση έχουν χρησιμοποιηθεί υπογραφές και σφραγίδες τουλάχιστον επτά υπαλλήλων της υπηρεσίας.
Οι πολεοδομικές άδειες δεν βρίσκονται καν στα αρχεία της υπηρεσίας. Και ενώ οι κάτοχοί τους έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη, θεωρώντας ότι προχώρησαν στην κατασκευή των οικημάτων με τακτοποιημένες τις υποχρεώσεις τους έναντι του νόμου, διαπίστωσαν ότι στην ουσία έχουν χτίσει πάνω σε… σαθρή βάση.
Οι άδειές τους είναι μετέωρες και στην ουσία τα κτίσματα παράνομα, βάζοντάς τους σε περιπέτειες εν αγνοία τους.
Το κουβάρι της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να ξετυλίγεται από ένα ποιμνιοστάσιο. Ο κτηνοτρόφος ήταν υποψήφιος για επιδοτούμενο πρόγραμμα και μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης την πολεοδομική άδεια της εγκατάστασης. Η διασταύρωση όμως των στοιχείων μεταξύ της υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Πολεοδομίας έδειξε ότι ο αριθμός της άδειας και ο αριθμός πρωτοκόλλου μόνο στο δικό του ποιμνιοστάσιο δεν αντιστοιχούσαν.
Ο κτηνοτρόφος βρέθηκε αντιμέτωπος όχι μόνο με παρανομία, αλλά και με τον αποκλεισμό του από το πρόγραμμα χρηματοδότησης, αφού επρόκειτο για ένα από τα βασικά δικαιολογητικά του φακέλου του.
Ήταν η πρώτη πλαστή οικοδομική άδεια που κινητοποίησε πριν από μήνες τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και την πολιτική προϊσταμένη αρχή, η οποία παρήγγειλε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων της υπηρεσίας στην υπόθεση.
Η ίδια διαδικασία αποκάλυψε και δεύτερη πλαστογραφημένη άδεια. Επρόκειτο και πάλι για ποιμνιοστάσιο στην ίδια περιοχή, το οποίο κατασκευάστηκε με άδεια-μαϊμού με την υπογραφή του ίδιου ιδιώτη μηχανικού.
Οι υποψίες για ενδεχόμενη «βιομηχανία» έκδοσης πλαστογραφημένων οικοδομικών αδειών πύκνωσαν στην υπηρεσία. Η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από τις επόμενες δύο πλαστές άδειες που αποκαλύφθηκαν.
Η κομπίνα δεν περιορίστηκε σε ποιμνιοστάσια, αλλά έχει επεκταθεί σε κατοικίες. Αιφνιδιάστηκαν οι κάτοχοι των αδειών, όταν προσήλθαν στη Διεύθυνση Πολεοδομίας –ο μεν πρώτος για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες για τη σύνδεση με τη ΔΕΗ και ο δεύτερος για να πληροφορηθεί σχετικά με προσθήκη που είχε κατασκευάσει- και διαπίστωσαν μαζί με τους υπαλλήλους ότι οι άδειες που είχαν στα χέρια τους αντιστοιχούσαν σε άλλες κατασκευές και όχι στις δικές τους.
Ο φάκελος με τις πλαστές πολεοδομικές άδειες έχει σύμφωνα με πληροφορίες αποσταλεί ήδη στην Εισαγγελία Βόλου για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template