Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

Κατάληψη στα γραφεία της ΕΥΑΘ, από το Π.Α.ΜΕ.

Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν χτες από νωρίς το χάραμα μέχρι αργά το απόγευμα, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική που παραδίδει στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το νερό.

Μέσα από αυτή την κινητοποίηση, αλλά και με το χώρο τον οποίο επέλεξε να γίνει το πανεργατικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται για τα εγκαίνια της ΔΕΘ σήμερα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντριβανίου μπροστά στην ΕΥΑΘ, το ΠΑΜΕ σηματοδοτεί την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια που βάζουν στο χέρι κάθε επιχείρηση κοινωνικού χαρακτήρα και στρατηγικής σημασίας, ενάντια στους πολιτικούς εκπροσώπους τους, ο αγώνας που θα ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης.

Από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι έστησαν τείχος μπροστά στην είσοδο της ΕΥΑΘ και παρέμειναν εκεί μέχρι αργά το απόγευμα. Λίγη ώρα μετά τις 5 από την ταράτσα ξεδιπλωνόταν ένα τεράστιο πανό που κάλυψε τους 7 ορόφους του κτιρίου και διατύπωνε το αίτημα πάλης και προοπτικής. «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα. Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ - 100% κάτω από δημόσιο έλεγχο. Ενιαίος δημόσιος φορέας διαχείρισης υδάτινων πόρων».

Από τις 6.30 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν και οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, από τις διοικητικές υπηρεσίες, τα δίκτυα ύδρευσης και να παίρνουν τη θέση τους πλάι στις ταξικές δυνάμεις, που δίνουν με συνέπεια τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Γι' αυτή τους την επιλογή αρκετοί εργαζόμενοι, όπως κατήγγειλε στη συνέχεια συνδικαλιστής της ΕΥΑΘ, δέχθηκαν αναφορές από την υπηρεσία.

Φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές καλούσαν: «τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη». Κατήγγειλαν το έγκλημα που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με την εισαγωγή της ΕΥΑΘ στο Χρηματιστήριο και ολοκληρώνει τώρα η ΝΔ. Κατήγγειλαν την πολιτική που τα δίνει όλα στην πλουτοκρατία, όλα για τα κέρδη των μονοπωλίων και κάλεσαν τους εργαζόμενους να την καταδικάσουν και μαζί της τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ που ανέχθηκαν και συμφώνησαν με αυτή την πολιτική.

Κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό της πόλης, του νομού, να κάνουν υπόθεσή τους τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Μαζί με το ΠΑΜΕ να παλέψουν για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Από τον Ριζοσπάστη

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template