Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκαίνια της πλατείας Βελεστίνου με...... προεκλογικά πυρά

Το σήμα της έναρξης του προεκλογικού αγώνα στη Μαγνησία με ορίζοντα την κάλπη της 4ης Οκτωβρίου, δόθηκε χθες, από την ανακαινισμένη πλατεία Βελεστίνου. Με φόντο τα εγκαίνια του έργου, που έρχεται να συμπληρωθεί στον κατάλογο των 500 που έγιναν στο νομό μέσω από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού, Υφυπουργός Εσωτερικών, Θαν. Νάκος, Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Σούρλας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλα Ζήση, αντάλλαξαν με το… γάντι τα πρώτα πυρά της επίσημης προεκλογικής περιόδου και έδωσαν εκατέρωθεν υποσχέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.
Την κορδέλα των εγκαινίων ανακαίνισης της Κεντρικής πλατείας Βελεστίνου, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, έκοψαν χθες το απόγευμα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θανάσης Νάκος και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας.
Προηγουμένως, ο Δήμαρχος Φερών, Κωνσταντίνος Κανάρης, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Νάκο, την υπογραφή του οποίου φέρει το έργο της Πλατείας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πλατεία όπως διαμορφώθηκε στολίδι για το Βελεστίνο, αλλά και σημείο αναφοράς για κάθε ηλικία, για περίπατο και ψυχαγωγία.
Ο κ. Κανάρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κοσμογονία που επιτελείται στο Δήμο Φερών από πλευράς προώθησης σημαντικών έργων, στάθηκε όμως ιδιαίτερα, στο θέμα της δημοπράτησης του Κόμβου Βελεστίνου, που θα βγάλει την περιοχή από την ομηρία. Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε όλους τους πολιτικούς της περιοχής που έδωσαν τις δικές τους μάχες για τη δρομολόγηση του έργου και ιδίως την παρούσα Κυβέρνηση που έβαλε την τελική σφραγίδα.
Το «προκλητικό» -όπως το χαρακτήρισε- ενδιαφέρον του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου για τη Μαγνησία, υπογράμμισε από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, ενώ με αφορμή τις παρεμβάσεις που γίνονται στο Βελεστίνο, δήλωσε εμπιστοσύνη στην κρίση και την ωριμότητα του ελληνικού λαού ενόψει της κάλπης.
Το γάντι σήκωσε η Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλα Ζήση για να δηλώσει μεν ικανοποιημένη από ένα έργο για το οποίο όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους και έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού, να υπογραμμίσει δε ότι η γενέτειρα του Ρήγα αξιώνει πολλά περισσότερα. «Η πρόοδος δεν σταματά ποτέ», ανέφερε η κ. Ζήση για να δεσμευτεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει ως αγωνιστές και να επισημάνει με νόημα ότι τα έργα που εγκαινιάζονται μέσα στην προεκλογική περίοδο έπρεπε να είχαν τελειώσει πριν από 5,5 χρόνια.
«Τα χρήματα του ελληνικού λαού, όπως τα διαχειρίζεται η σημερινή Κυβέρνηση πιάνουν τόπο», ήταν η απάντηση που ήρθε άμεσα από τον Υφυπουργό Εσωτερικών. Ο ίδιος απαρίθμησε τα έργα του ΘΗΣΕΑ που γίνονται στο Βελεστίνο, ενώ έβγαλε από το μανίκι «κρυμμένο άσσο», ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση του Δήμου με 250.000 ευρώ από τις οριζόντιες δράσεις του «ΘΗΣΕΑ», προκειμένου να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο.
Στέλνοντας δε, μήνυμα νίκης στην επερχόμενη προεκλογική αναμέτρηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες της Μαγνησίας θα δώσουν στην Κυβέρνηση τη δυνατότητα, να εκτελέσει επιπλέον 500 έργα στο νομό, μέσω του νέου «ΘΗΣΕΑ» που είναι έτοιμος.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template