Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Σύληψη για παράνομη αμμοληψία στον Αλιάκμονα.

Πρίν από λίγη ώρα, συνελήφθη οδηγός φορτηγού με γεμάτο το φορτηγό, με κλεμμένο αμμοχάλικο. Βεβαιώθηκαν τροχαίες παραβάσεις, διότι δεν διέθετε κανένα παραστατικό στοιχείο (ύψους 2000 ΕΥΡΩ περίπου).
Αυτήν την ώρα, η Αστυνομία και η Αγροφυλακή που κλήθηκε, κάνει αυτοψία στην περιοχή της παράνομης αμμοληψίας.
Η υπόθεση εξελίσσεται στην περιοχή της παράνομης χωματερής στον Αλιάκμονα, που κάθε τόσο «παίρνει» φωτιά.
Η ασυδοσία, έχει και μια άλλη παράμετρο.
Ο εργολάβος που είναι επιφορτισμένος με την υποχρέωση να σκεπάζει τα σκουπίδια, ( Τσιφόπουλος Ευθύμιος) είναι και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μελίκης, του οποίου Δήμαρχος (Καρέλης Κωνσταντίνος), είναι ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ημαθίας.
Είναι ένας από τους λίγους που κατακρεούργησε με παράνομες αμμοληψίες τον Αλιάκμονα και εκκρεμούν εισαγγελικές έρευνες εις βάρος του.
Κάθε μέρα αφού τελείωνε η υποτιθέμενη κάλυψη των απορριμμάτων, φόρτωνε αμμοχάλικο παράνομα στο φορτηγό και σε ιδιωτικό χώρο αποθήκευσης μέχρι την πώλησή του. Χιλιάδες κυβικά, εκλάπησαν με αυτόν τον τρόπο.
Το γεγονός, καταγγέλθηκε και παλαιότερα, όμως, ο ίδιος εργολάβος, πήρε την δουλειά στην χωματερή. Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Είναι αλήθεια ότι, η υπόθεση των απορριμμάτων στην Ημαθία, αφορά πολύ μεγάλα οικονομικά ποσά. Την διαχείριση των ποσών αυτών, την γνωρίζει, μόνον ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων), κ. Παπαποστόλου ο οποίος είναι και Δήμαρχος Βεργίνας.
Από την Οικολογική ομάδα Βέροιας

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template