Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Αγωγή κατά του δημοσίου από συγγενή του Μαρκογιαννάκη

Στα 69 του χρόνια διορίσθηκε διοικητής νοσοκομείου στα Χανιά με προσόντα την συγγένεια του προς τον κ. Μαρκογιαννάκη και το γεγονός ότι «διόριζε νεοδημοκράτες» στον δήμο. Και τώρα που έγινε 73 ετών ζητάει αποζημίωση 340,000 ευρώ επειδή έληξε η θητεία του.

Με την υπ’ αριθμ. Υ10β/Γ.Π. οικ./47984/7.4.2008 απόφαση, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3528/2007 και του ν. 3527/2007 και η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 439/23-10-2008, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας «έληξε πρόωρα η θητεία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Άγιος Γεώργιος, της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Καραβιτάκη Μάρκου, του Εμμανουήλ, αζημίως για το Δημόσιο».

Την άποψη αυτή όμως δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο ίδιος ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Καραβιτάκης, στέλεχος της Ν.Δ. και συμπέθερος του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Χ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με Αγωγή που κατέθεσε προς το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητά αποζημίωση συνολικού ύψους 340.452 €, για την απομάκρυνσή του από τη συγκεκριμένη θέση, στρεφόμενος εναντίον τόσο του υπουργείου Υγείας όσο και εναντίον του Γ.Ν. Χανίων «ο Αγ. Γεώργιος».

Το παραπάνω χρηματικό ποσό που ζητά αφορά το ποσό των 40.452€, ως αποζημίωση για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας του, κατά το χρονικό διάστημα από 23/10/2008 οπότε και ισχυρίζεται ότι απελύθη, μέχρι 14/5/2009, οπότε και έληγε κανονικά η διετής θητεία του και το ποσό των 300.000€, ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη, ζητώντας παράλληλα στο προαναφερθέν ποσό να προσμετρηθεί και ο νόμιμος τόκος, από την ημερομηνία επίδοσης της αγωγής του.

Για να δικαιολογήσει την «ηθική βλάβη» που υπέστη αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγωγή του ότι: «η απόλυση μου είχε ως αποτέλεσμα να υποστώ τεράστια δυσφήμηση, να σπιλωθεί η τιμή και η υπόληψη μου και να τεθεί σε κίνδυνο η επαγγελματική μου σταδιοδρομία» προσθέτοντας πως «η πράξη απόλυσης, δημιουργεί στο κοινό την πεποίθηση ότι δεν είμαι σε θέση να ασκήσω διοίκηση στον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και των νοσηλευομένων στο νοσοκομείο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Καραβιτάκης τοποθετήθηκε στην εν λόγω θέση λόγω συγγένειας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και της κομματικής ιδιότητας του. Μάλιστα, ο ίδιος στο βιογραφικό σημείωμα που κατέθεσε στο ΥΥΚΑ διεκδικώντας τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων αναφέρει, μεταξύ άλλων, στα προσόντα του το γεγονός ότι ως δημοτικός σύμβουλος του Δ. Χανίων «μεσολάβησε ώστε να προσλαμβάνονται σε θέσεις Δημοτικών Υπαλλήλων Νεοδημοκράτες, ύστερα από πολλά χρόνια...».

Επίσης, αν και τοποθετήθηκε Διοικητής σ’ ένα νοσοκομείο με μηδενικά χρέη (ένεκα της ρύθμισης των χρεών των νοσοκομείων, που έλαβε χώρα στις 23-12-2004, με το άρθρο 17 του Ν. 3301), κατά τη διάρκεια της θητείας του - και ειδικότερα για τη περίοδο 1/1/2005 – 21/10/2008 (46,5 μήνες)- στο νοσοκομείο δημιουργήθηκαν νέα υπέρογκα χρέη, της τάξεως των 64,5 εκατ. €, σύμφωνα με τα στοιχεία που το ίδιο το υπουργείο Υγείας κατέθεσε στη Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Το ύψος των χρεών της περιόδου 2005-2008, ήταν διπλάσιο (τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και ποσοστό), σε σχέση με το ποσό των χρεών που ρυθμίστηκε για τη περίοδο 2001-2004 (44 μήνες) και το οποίο ανέρχονταν σε 37,3 εκατ. €.

Ακόμα, ο κ. Καραβιτάκης ήταν αυτός που υπέγραψε, τουλάχιστον 46 μετατάξεις, μετακινήσεις και αποσπάσεις νοσηλευτικού προσωπικού που έγιναν από το Γ.Ν. Χανίων προς άλλα νοσοκομεία, τη περίοδο Μαρτίου 2004 έως Απρίλιο 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δίχως την ταυτόχρονη αντικατάσταση τους, παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων για απογύμνωση του νοσοκομείου.

Τέλος, όταν ο κ. Καραβιτάκης τοποθετήθηκε στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων ήταν 69 ετών, δίχως ενεργή επαγγελματική ενασχόληση (όντας συνταξιούχος ιατρός), ενώ σήμερα είναι 73 ετών (γεννηθείς το 1936), γεγονός που - εκ των πραγμάτων - καταρρίπτει την αιτίαση του κ. Καραβιτάκη, ότι από την παύση των καθηκόντων του από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων, «τέθηκε σε κίνδυνο η επαγγελματική του σταδιοδρομία».
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template