Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Νέες απολύσεις, αυτή τη φορά στη ΣΤΑΛΚΟ

Ασχημο ποδαρικό... για το φθινόπωρο κάνουν οι απολύσεις, που διαδέχονται η μία την άλλη σε τοπικές βιομηχανίες του Βόλου.
Μετά τη ΒΙΟΣΩΛ ήταν χθες η σειρά της ΣΤΑΛΚΟ. Ο εκπρόσωπος από την εταιρία νωρίς το πρωί ανακοίνωσε στο σωματείο ότι επίκεινται απολύσεις. Λίγο πριν τη λήξη της βάρδιας η πρόθεση έγινε απόφαση και έτσι ανακοινώθηκε η απόλυση δύο εργαζομένων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο σωματείο, που σήμερα συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στο χώρο του εργοστασίου. Το Προεδρείο αναμένεται να εισηγηθεί επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε μία πρώτη αντίδραση στις απολύσεις, ενώ όπως άφησαν να εννοηθεί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές δράσης.

Η ΣΤΑΛΚΟ απασχολεί 40 άτομα περίπου προσωπικό και θεωρείται θυγατρική της ΜΕΤΚΑ, δραστηριοποιείται δε επίσης στο τομέα των μεταλλοκατασκευών.

Χθες το πρωί και εντελώς αιφνιδιαστικά στο Βόλο βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας, οι οποίοι σε σύντομη συνάντηση που είχαν με το σωματείο εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Τ. Ράπτη που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πριν καλά - καλά να καταλάβουν οι εργαζόμενοι τι έχει γίνει, στις 1.50 μετά το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόλυση δύο εργαζομένων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η απομάκρυνση άλλων τεσσάρων τουλάχιστον.


“Η τακτική που ακολούθησε η εταιρία ήταν πέρα για πέρα απαράδεκτη- υπογράμμισε ο κ. Ράπτης. Δεν είναι δυνατόν χωρίς να συζητήσουμε τίποτα επί της ουσίας και ενώ ως σωματείο έχουμε κάνει αρκετές προτάσεις προκειμένου να αποφευχθεί συρρίκνωση του προσωπικού, η απάντηση της εργοδοσίας να είναι απολύσεις και μάλιστα την ίδια μέρα που υποτίθεται συζητάει μαζί μας”.

Το σωματείο ενημέρωσε από νωρίς το ΕΚΒ, που μάλιστα προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους της εταιρίας, ζητώντας να γίνει χθες συνάντηση. Τα στελέχη της ΣΤΑΛΚΟ ωστόσο απέφυγαν τη συνάντηση, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι επιστρέφουν εκτάκτως στην Αθήνα, φρόντισαν ωστόσο πρώτα να ανακοινώσουν στους δύο εργαζόμενους ότι δεν αποτελούν πλέον μέρος του προσωπικού.

Σημειώνεται ότι το σωματείο, προκειμένου να αποτρέψει τις απολύσεις, πρότεινε εξαρχής να εφαρμοστεί είτε το καθεστώς των αδειών άνευ αποδοχών είτε η διαθεσιμότητα. Από την πλευρά της η εταιρία φέρεται να επισήμανε στο σωματείο ότι μέχρι το Μάρτιο δεν υπάρχουν νέες παραγγελίες και οι απολύσεις ήταν επιβεβλημένες.

Το ΕΚΒ μπροστά σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις απέστειλε το μεσημέρι επιστολή, ζητώντας επίσημα τη συνάντηση, ενώ θεωρεί τις απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές.

Στηρίζει δε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο και αναμένεται επίσημα να καταγγείλει την απομάκρυνση του προσωπικού.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template