Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Οι αποφάσεις Γκούπα κατά της Μαγνησίας

«Μονομαχία» και πάλι Φ. Γκούπα και Απ. Παπατόλια με γραπτές δηλώσεις. Κατάλογο με ενέργειες… εκδίκησης της Μαγνησίας από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δίνει ο νομάρχης, απαντώντας στην ανακοίνωση της Περιφέρειας ότι ο Απ. Παπατόλιας «αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω νόμων και θεσμών».
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ακύρωσε ως επουσιώδη και ανεπαρκή τη συμμετοχή των δήμων Ν. Ιωνίας και Αλμυρού σε προγραμματικές συμβάσεις –η πρώτη για τη διερεύνηση της κλαδικής επιχειρηματικότητας και η δεύτερη για διαδικτυακή τηλεόραση- που επιχειρεί να συνάψει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η ΑΝΕΜ.
Οι προγραμματικές παραπέμφθηκαν στην κρίση της Επιτροπής του άρθρου 18, κίνηση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του νομάρχη Απ. Παπατόλια, ο οποίος δήλωνε στον «Τ» ότι τυχόν περικοπή των προγραμματικών θα σημάνει οριστικό casus belli με την Περιφέρεια.

Χθες το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας έδινε τις εξής διευκρινίσεις:

«Σύμφωνα με τον κώδικα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, όλες οι πράξεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων, Νομαρχιακών Επιτροπών κλπ., ελέγχονται ως προς τη νομιμότητά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης. Στις περιπτώσεις που αυτές θεωρούνται μη νόμιμες, παραπέμπονται αιτιολογημένα σε ανεξάρτητη επιτροπή, με πρόεδρο μέλος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.
Ο Νομάρχης Μαγνησίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω νόμων και θεσμών.»

Πληροφορηθείς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ο νομάρχης Μαγνησίας σκλήρυνε τη στάση του, καταλογίζοντας στον Φ. Γκούπα προσπάθεια να χειραγωγήσει την αυτοδιοίκηση και να καταλύσει την αυτονομία της, με πρόσχημα την τήρηση της νομιμότητας:
«- Είναι αυτός που απέρριψε την προγραμματική σύμβαση για το Παρατηρητήριο Απασχόλησης, γιατί έκρινε ότι το να καταγράφεται η ανεργία στο Νομό Μαγνησίας είναι περιττή υπόθεση.
- Είναι αυτός που δεν επέτρεψε την αγορά τριών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται η Νομαρχία.
- Είναι αυτός που παρέβη τις υποχρεώσεις του ως προς το όριο πληρωμών στα έργα του ΠΕΠ Θεσσαλίας, ευνοώντας σκανδαλωδώς άλλους Νομούς και ζημιώνοντας τη Μαγνησία.
- Είναι αυτός που χρωστάει 500.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου του φράγματος Παναγιώτικο και το οποίο τελικά χρηματοδοτεί η ΝΑΜ με δικούς της πόρους.
- Είναι αυτός που με τους λάθος χειρισμούς του έχασε 5 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου του φράγματος Μαυρομάτι.
- Εσχάτως, είναι αυτός, ο κ. Φώτιος Γκούπας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που βρήκε ακόμη έναν τρόπο για να εκδικηθεί τη Μαγνησία, προσπαθώντας να της στερήσει ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία συνεργασίας της με την Α’/θμια Αυτοδιοίκηση, που είναι οι καθ’ όλα νόμιμες και τεκμηριωμένες προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους, για την υλοποίηση αναγκαίων έργων.
Κάθε προσπάθεια συνεργασίας μας με Δήμους του Νομού Μαγνησίας παραπέμπεται για ακύρωση, χωρίς ούτε μία απόδειξη, ούτε μια έστω ένδειξη, παρά μόνο με αναπόδεικτες γενικολογίες, ως δήθεν μη νόμιμη!!!
Δεν καταλαβαίνει όμως ότι με την εμπαθή και ρεβανσιστική του στάση δεν πλήττει μόνο τη Νομαρχία, αλλά αδιακρίτως και όλους τους Δήμους του Νομού που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί της για το καλό της περιοχής;
Είναι προφανές ότι κάθε μέρα περισσότερη του κ. Γκούπα στην Περιφέρεια είναι επιζήμια για τη Μαγνησία και πλήττει την τιμή της αυτοδιοίκησης, με τη στάση χειραγώγησης που έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών από τους Δήμους Βόλου, Ν. Ιωνίας, Αλμυρού, αλλά και από άλλους Δημάρχους της Μαγνησίας, ανεξάρτητα από τον πολιτικό τους προσανατολισμό.»
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Σχετικά άρθρα:
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο Νομάρχης θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω νόμων
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Νέα κόντρα Περιφερειάρχη - Νομάρχη

Υ.Γ. στη φωτογραφία είναι ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπας

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template