Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ένστολη διαμαρτυρία στη Δ.Ε.Θ.

Aπό την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

.
Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥΣ «ΣΤΗΡΙΖΕΙ» ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Περαιώθηκαν (τις απογευματινές ώρες 28-8-2009) οι εργασίες του Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που είχαν ως κύριο αντικείμενο την αποτίμηση της πορείας των χρόνιων εκκρεμών ζητημάτων θεσμικού – εργασιακού – οικονομικού περιεχομένου του αστυνομικού προσωπικού.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη της διασφάλισης του αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του καθώς και στην οικονομική ανάσα που επιβάλλεται να του δοθεί καθόσον έως σήμερα η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική τον είχε θέσει στο περιθώριο.
Προ των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει οικονομικά μέτρα για τις κοινωνικές ομάδες και...

για το λόγο αυτό πραγματοποιείται διάλογος και συναντήσεις στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια αλλά και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να διατρανώσουμε προς κάθε κατεύθυνση την τραγική διαπίστωση για μια ακόμη φορά, ότι όλοι μας έχουν ξεχάσει.
Η ανάγκη για ένα νέο μισθολόγιο που θα αίρει τις ήδη υπάρχουσες κατάφορες αδικίες είναι διαχρονικό αίτημά μας, τουλάχιστον από το έτος 2003 και αντί της έναρξης επιτέλους διαλόγου, έκπληκτοι παρακολουθήσαμε την αναγγελία στα Μ.Μ.Ε του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για προώθηση Νέου Μισθολογίου στις Ένοπλες Δυνάμεις, εν αγνοία των Αστυνομικών – Λιμενικών και Πυροσβεστών και μάλιστα χωρίς κανένα διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας αλλά απ’ όσο γνωρίζουμε ούτε με τη φυσική και πολιτική ηγεσία αυτών, γεγονός που μας δημιούργησε βαθύτατο προβληματισμό.
→ Η αναπλήρωση της απώλειας του εισοδήματος όσων τραυματίζονται κατά την εκτέλεση του καθήκοντος εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα και να μην αντιμετωπίζεται τιμωρώντας έτσι με «χρηματική ποινή» τους συναδέλφους που δίνουν την μάχη κατά του εγκλήματος.
→ Η αποζημίωση της πέραν του πενθημέρου εργασίας παραμένει καθηλωμένη στα 46 ευρώ από το 2002.
→ Η αποζημίωση της νυχτερινής ωριαίας αποζημίωσης παραμένει καθηλωμένη στα 2.96 ευρώ από το 2002.
Παρά τις πολιτικές δηλώσεις σε δύσκολες και αντίξοες στιγμές που μπαίνουν μπροστά οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, για λειτουργούς με αυταπάρνηση και ηρωισμό, στην πράξη αντίκρισμα και ενδιαφέρον δεν υπάρχει από την επίσημη Πολιτεία..
Η Ομοσπονδία στο διάστημα προ αυτού του Γενικού Συμβουλίου είχε επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε έστω και αυτά τα ελάχιστα που έχουν ζητηθεί (αναπροσαρμογή ποσού πενθημέρων – νυχτερινών – αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος παθόντων) και είχαν γίνει αποδεκτά ως δίκαια, να υπάρξει άμεση ανταπόκριση. Μάταια όμως.
Στο Γενικό Συμβούλιο, καίτοι κλήθηκε να παραστεί η πολιτική ηγεσία και να απευθυνθεί στο Σώμα για τα ζητήματα που έχουν τεθεί, δεν προσήλθε. Αντί αυτού την Πολιτική Ηγεσία όλως παραδόξως εκπροσώπησε ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε αυτός να κομίσει τα αρνητικά μηνύματα.
Διερωτήθηκε το Συμβούλιο και τα Προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων πώς είναι δυνατόν την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και την Κυβέρνηση (Δύο Υπουργοί – Ένας Γενικός Γραμματέας) να τους εκπροσωπεί υπηρεσιακός παράγοντας της Ελληνικής Αστυνομίας και ούτε καν ένας εξουσιοδοτημένος βουλευτής – εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.
Η απαξιωτική στάση της Κυβέρνησης έθιξε το συμβούλιο και τους εκπροσώπους των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων προκαλώντας σε όλους βαθύτατη δυσαρέσκεια και δεν θα περάσει αναπάντητη.
Το σώμα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια ήταν αναγκασμένο να επιζητήσει μια δια ζώσης ενημέρωση από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας από τον οποίο τα προεδρεία και των άλλων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας που παρευρίσκονταν στο Γενικό Συμβούλιο, είχαν ζητήσει και αυτό το μήνα, αλλά και από το Μάιο 2009 συνάντηση, μεταβαίνοντας αμέσως στο Υπουργείο Οικονομικών.
Εκεί τα προεδρεία των Ομοσπονδιών απαίτησαν από τον κ. Υπουργό Οικονομίας δια του διευθυντού του γραφείου του, άμεση συνάντηση μαζί του προ των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ. με ξεκάθαρες τοποθετήσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις.
Το Γενικό και Διοικητικό Συμβούλιο μετά από αυτές τις παλινωδίες και την απαξιωτική αντιμετώπιση των ενστόλων κατέληξε ΟΜΟΦΩΝΑ στην πραγματοποίηση ένστολης Πανελλαδικής διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009 διεκδικώντας την επίλυση αυτών των προβλημάτων που δεν θα έπρεπε να υφίστανται, διαμαρτυρόμενοι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως έναρξη αγώνα κινητοποιήσεων.
Τα προεδρεία των άλλων Ομοσπονδιών (αστυνομικών- λιμενικών – πυροσβεστών) στις τοποθετήσεις τους συντάχθηκαν στην από κοινού εκδήλωση κινητοποιήσεων με έναρξη τη Δ.Ε.Θ. στέλνοντας δυνατό αγωνιστικό μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους οι οποίοι πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι η λύση των προβλημάτων και η διασφάλιση των κεκτημένων επιτυγχάνονται μόνο με τη μαζική συμμετοχή στους αγώνες.
Ο Πρόεδρος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης
Από το PRESS-GR

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template