Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Δηλώσεις για τις πρόωρες εκλογές

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Κατέρρευσαν από τα αδιέξοδα που δημιούργησαν»
«Ελληνίδες, Έλληνες, ήλθε η ώρα του λαού, ήλθε η ώρα να αποφασίσουμε για το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας. Ήλθε η ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες.
«Η κυβέρνηση κατέρρευσε υπό το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε δύο φορές εντολή εμπιστοσύνης στην σημερινή κυβέρνηση η οποία αυτή την εντολή όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαριά κρίση που περνά σήμερα η χώρα».
«Σήμερα δεν αναμετρώνται απλώς τα κόμματα, αναμετρώνται δύο ριζικά διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και επιλογές: Από τη μια, μία νεοσυντηρητική επιλογή πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης διακυβέρνησης της χώρας που μας έφερε στην σημερινή τραγική για τη χώρα κρίση και από την άλλη η προοδευτική λύση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια άλλη πορεία της χώρας βασισμένη σε αξίες και αρχές δικαίου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Η δική μας πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να κάνουμε πράξη όλοι μαζί» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «έχουμε τη γνώση, την πολιτική βούληση, ξέρουμε τα προβλήματα και έχουμε προτείνει λύσεις εφικτές και δίκαιες που σέβονται το βιός και τις ελπίδες του ελληνικού λαού και υπηρετούν τον πολίτη και όχι μικροκομματικά ή ισχυρά συμφέροντα των λίγων».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το Κίνημα έχει σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την σημερινή κρίση καθώς και την «δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη».
«Πάνω απ’ όλα όμως έχουμε βαθιά πίστη στις δυνάμεις του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας» είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας πως «θα χρειαστεί η συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, όλων εκείνων που θέλουν να δουν την χώρα να προοδεύει, να προστατεύεται ο πλούτος της και να πρωταγωνιστεί».
Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι «είναι η ώρα να πάμε μπροστά, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει» και κατέληξε λέγοντας «σας καλώ να συμβάλουμε όλοι στη μεγάλη εθνική προσπάθεια, και σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον» και εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι «μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε».

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ευκαιρία να τους χαλάσουμε τα σχέδια
"Πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια και η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι μια καλή ευκαιρία" ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, συμπληρώνοντας ότι "Για να γίνει δυνατός, ο λαός μία βασική προϋπόθεση είναι να βγει από τις εκλογές δυνατό το ΚΚΕ - αδύνατοι και οι δυο τους".
Αναλυτικά, η δήλωση της κ. Παπαρήγα:
"Είναι γεγονός, είναι αλήθεια, ότι η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, που γίνεται με ευθύνη βεβαίως της κυβέρνησης, γίνεται ακριβώς λόγω της οξυμένης οικονομικής κρίσης.
Η πλουτοκρατία του τόπου, οι επιχειρηματίες και βεβαίως και τα δύο κόμματά τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν από αυτές τις εκλογές, ο καθένας για λογαριασμό του, να βγει μια ισχυρή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ικανή να δώσει διέξοδο, όχι στο λαό, αλλά στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Μια κυβέρνηση ικανή να πάρει καινούργια, πιο βάρβαρα, πιο άγρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, σε βάρος του εργαζόμενου λαού.
Πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια και η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι μια καλή ευκαιρία.
Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να πάρουν μέτρα υπέρ του λαού, δεν θέλουν, δεν μπορούν, και με αυτή την έννοια η μόνη ελπίδα που έχει ο λαός είναι να τους χαλάσει τα σχέδια, να καταδικάσει και τους δυο, να τους αποδυναμώσει και να φέρει το λαό, το λαϊκό κίνημα ένα βήμα μπροστά, σε θέση επίθεσης για να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.
Για να γίνει δυνατός, ο λαός μία βασική προϋπόθεση είναι να βγει από τις εκλογές δυνατό το ΚΚΕ - αδύνατοι και οι δυο τους.
Δεν είναι σε θέση, δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν λύση στα προβλήματα, γιατί πριν απ’ όλα εφαρμόζουν, όπως γίνεται και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, την ίδια στρατηγική, την ίδια επιλογή, που είναι απολύτως ενταγμένη στη λογική του μεγάλου κεφαλαίου, του ελληνικού και του ευρωπαϊκού.
Και επομένως, ναι, είναι καλή ευκαιρία η κάλπη να δώσει κάτι καινούργιο, που δεν το έδωσαν οι ευρωεκλογές».

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ζητούμενο μια πραγματική αλλαγή
"Η μόνη απάντηση στη κρίση είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα οικοδομήσει μια ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας" τόνισε σε δηλώσεις του, λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον κόσμο της αριστεράς να αγωνιστεί για να αποτρέψει τα σχέδια της συντηρητικής οπισθοδρόμησης.
Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου του ΣΥΝ:
"Η κυβέρνηση Καραμανλή, κατέρρευσε υπό το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές υπό τη πίεση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν νωπή λαϊκή εντολή για ένα από τα δύο κόμματα, προκειμένου να εφαρμοστεί ένα ακόμη πιο σκληρό και επώδυνο πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων.
Η κοινωνική συναίνεση, όμως, σε αυτή την πολιτική έχει προ πολλού τελειώσει. Η κοινωνία ζητάει μια πραγματική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή με συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
Γιατί απάντηση στην κρίση δεν είναι η πολιτική της ΝΔ που τα έδωσε όλα στους βιομήχανους και στους τραπεζίτες, αφήνοντας τη κοινωνία να βυθίζεται στην εργασιακή ανασφάλεια και στη φτώχεια.
Δεν είναι όμως ούτε η πολιτική που εξαγγέλλεται από το ΠΑΣΟΚ, που υπόσχεται ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν χωρίς τομές και ρήξεις με το οικονομικό κατεστημένο.
Η μόνη απάντηση στη κρίση είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα οικοδομήσει μια ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, είναι δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και αποτελεσματικών αγώνων, που θα είναι ισχυρή και παρούσα στις εξελίξεις.
Καλούμε τον κόσμο της αριστεράς και της οικολογίας, τους προοδευτικούς πολίτες, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, στη πρώτη γραμμή, για να αποτρέψουμε τα σχέδια της συντηρητικής οπισθοδρόμησης και να εγγυηθούμε θετική διέξοδο από τη κρίση, με ισχυρή τη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές".

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Απέδρασε ο Καραμανλής

Σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τις πρόωρες εκλογές, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:
«Αδύναμος ο κ. Καραμανλής. Στα δύσκολα διάλεξε την απόδραση. Ευτυχώς για την παράταξη και την χώρα υπάρχουν εφεδρείες».
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template