Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Πρόστιμο 105.000 ευρώ στην Carrefour-Μαρινόπουλος, για πολεοδομικές παραβάσεις


Πρόστιμο ύψους 105.000 ευρώ έχει επιβληθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου στην εταιρία Carrefour-Μαρινόπουλος, για πολεοδομικές παραβάσεις που έγιναν στη διάρκεια διαμόρφωσης των κτισμάτων στο χώρο των πρώην αποθηκών της ΚΥΔΕΠ.
Ως γνωστόν, σύμφωνα με εκδοθείσα άδεια από το Τμήμα Αδειών Καταστημάτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, η εταιρία πρόκειται να λειτουργήσει εκεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που ωστόσο θα έχει και τμήματα βιομηχανικών ειδών.
Για το θέμα αυτό αντιδρά έντονα ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, καθώς το κατάστημα υπερβαίνει τα 2000τ.μ σε εμβαδόν και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, απαγορεύεται η λειτουργία τέτοιου καταστήματος εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.
Επιπλέον ο εμπορικός κόσμος της περιοχής αντιδρά, καθώς στον υπάρχοντα χώρο των πρώην αποθηκών της ΚΥΔΕΠ έγιναν πολεοδομικές παραβάσεις τονίζοντας ότι η άδεια λειτουργίας του πολυκαταστήματος θα έπρεπε να έχει αφαιρεθεί.
Οι 80.000 ευρώ του προστίμου επιβλήθηκαν για την ανέγερση αυθαιρέτου κτίσματος, όπως διαπιστώθηκε μετά από την σχετική αυτοψία που έγινε στο χώρο των πρώην αποθηκών, ενώ οι 25.000 ευρώ για τη διατήρησή του.

Ο αντιδήμαρχος Βόλου

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιώργος Δανηλόπουλος μιλώντας στο Ράδιο Ένα, οι αυθαίρετες παρεμβάσεις που έγιναν αφορούσαν στο κλείσιμο μιας αποθήκης εμβαδού 1000τ.μ. περίπου, αλλά και σε κάποιες άλλες εργασίες που έγιναν χωρίς άδεια στον κυρίως χώρο των αποθηκών, ενώ όπως είπε η έκθεση της αυτοψίας κοινοποιήθηκε και στην Αστυνομία προκειμένου να επιληφθεί για τη διακοπή των εργασιών.
Οι καταγγελίες για το αυθαίρετο κτίσμα, πρόσθεσε επίσης ο αντιδήμαρχος, έγιναν από μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, στην ευθύνη του οποίου ανήκει η περιοχή όπου βρίσκονται οι αποθήκες, βεβαιώθηκε ότι εδώ και μία εβδομάδα περίπου έχουν σταματήσει όλες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, ακριβώς λόγω αυτής της εξέλιξης.
Θεωρείται πάντως σίγουρο ότι από την εταιρία θα υποβληθεί ένσταση κατά της έκθεσης αυτοψίας, η οποία πλέον θα πρέπει να εξεταστεί από την επιτροπή αυθαιρέτων και αναλόγως να ληφθούν αποφάσεις για τη λειτουργία ή όχι του καταστήματος, σύμφωνα και με τους όρους που έχουν τεθεί στο περιεχόμενο της εκδοθείσας άδειας.
Πάντως ο κ. Δανηλόπουλος επιβεβαίωσε το γεγονός της έκδοσης άδειας για τη λειτουργία του καταστήματος, σημειώνοντας ότι αυτή ήλθε ως συνέχεια προηγούμενης που υπήρχε μέχρι το 2001, αλλά και της προηγούμενης χρήσης που είχε κάνει η ΚΥΔΕΠ στον υπάρχοντα χώρο για αποθήκευση και εμπορία ορισμένων ειδών.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template