Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

«Ναι» στην παραχώρηση του Πανθεσσαλικού, από το Νομαρχιακό Συμβούλιο


Υπέρ της παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στην υπό σύσταση εταιρία «Θεσσαλών Άθλα Α.Ε» και στη συμμετοχή της ΝΑΜ στο μετοχικό της κεφάλαιο, τάχθηκε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας, με την πλειοψηφία και την μείζονα μειοψηφία να ψηφίζουν υπέρ και τις ελάσσονα και ήσσονα μειοψηφίας, όχι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας ζήτησαν αναβολή της συζήτησης του θέματος, ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης και της ηγεσία του υπουργείου, ωστόσο ο Νομάρχης Απ. Παπατόλιας ζήτησε να συζητηθεί το θέμα και μες τις ψήφους της πλειοψηφίας έγινε η συζήτηση.

«Δεν ταυτιζόμαστε με τη λογική της επιστροφής στο σημείο όπου βρισκόμασταν το 2006. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης ο φορέας πρέπει να συγκροτηθεί», δήλωσε ο Νομάρχης, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με το υπουργείο Πολιτισμού για να ρυθμιστούν ζητήματα συνεργασίας.

Ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημ. Δερβένης, ως εκπρόσωπος του Αλέκου Βούλγαρη, επισήμανε ότι μια εγκατάσταση που έχει εγκαταληφθεί εδώ και πέντε χρόνια, θα αξιοποιηθεί, με τρόπο στον οποίο συμφώνησαν τοπικοί φορείς, συμπληρώνοντας ότι σε λίγα χρόνια θα αποφέρει κέρδη.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιαν. Πρίντζος, επισήμανε πως ποτέ δεν υπήρξε καμία μελέτη για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, ως το 2011 στα Ολυμπιακά Ακίνητα θα καταλήγει το 30% των εσόδων προ φόρων, από ένα σχήμα που θα προσπαθεί να ορθοποδήσει. Με την παρατήρηση ότι θα υπήρχε η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων λειτουργίας του Σταδίου, η μείζονα μειοψηφία συμφώνησε στην έγκριση της σύμβασης παραχώρησής του στην υπό σύσταση ανώνυμη εταιρία «Θεσσαλών Αθλα Α.Ε.» και στην συμμετοχή της ΝΑΜ σε αυτή.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σάκης Κοκκίνης, εξέφρασε επιφυλάξεις για την βιωσιμότητα της νέας εταιρίας, τόνισε ότι η μελέτη που ήρθε προς έγκριση ανεπίκαιρη και τάχθηκε υπέρ της διεκδίκησης χρηματοδότησης από την Πολιτεία.

Το γεγονός ότι η Νομαρχιακή Αρχή ακολουθεί την ίδια τακτική με όλες τις επιχειρήσεις επισήμανε ο νοσύμβουλος της ΝΑΣ Γιώργος Χαρμάνης, ο οποίος καταψήφισε την πρόταση.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Νομάρχης τόνισε ότι οι αλλαγές των κυβερνήσεων δεν επηρεάζουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας που ξέρει τι ζητάει και έκανε λόγιο για συγκεκριμένο και πρωτοπόρο σχέδιο. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις της νέας διακυβέρνησης ο φορέας πρέπει να συγκροτηθεί, τόνισε ο κ. Παπατόλιας.

Κλείνοντας ανέφερε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προσέλκυση αθλητικών γεγονότων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ στοίχημα θα αποτελέσει η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template