Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Όλα στο Συνέδριο…


Μόνο το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τη συμμετοχή της βάσης του κόμματος στην εκλογή προέδρου, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταφέροντας τις αποφάσεις της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, η οποία, μετά από συνεδρίαση 7 ωρών, έλαβε υπόψη της τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι τέσσερις ενδιαφερθέντες για την εκλογή προέδρου Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος, αυτό σημαίνει ότι το συνέδριο, αφού συγκληθεί ως Σώμα, έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει ακόμη και την αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου και συμμετοχή της κομματικής βάσης. Το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει και η συζήτηση θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, που καθορίστηκε να γίνει σήμερα Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι.
Η οργανωτική επιτροπή κατέληξε επίσης στις εξής αποφάσεις:
- Δικαίωμα υποψηφιότητας για το αξίωμα του προέδρου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος.
- Οι υποψηφιότητες ανακοινώνονται με γραπτή δήλωση, που θα κατατεθεί στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2009, στις 8 το βράδυ. Για να γίνει όμως τυπικά δεκτή η υποψηφιότητα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου το αργότερο μέχρι την 22 Οκτωβρίου 2009, πάλι μέχρι τις 8 το βράδυ, συνοδευόμενη από τις υπογραφές 50 συνέδρων. Διευκρινίζεται ότι κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα να υπογράψει μόνο μία υποψηφιότητα.
- Ξεκινά άμεσα από τα αρμόδια όργανα του κόμματος η διαδικασία συγκρότησης καταλόγου συνέδρων, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό.
Ο πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, είπε ακόμη στην δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, υπογραμμίζουν και εξαίρουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης των τεσσάρων ενδιαφερθέντων για να θέσουν υποψηφιότητα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα το Σάββατο το βράδυ στην πρόσκληση της Επιτροπής να εκθέσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους ως συμβολή τους στην επίτευξη του κοινού στόχου όλων, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του συνεδρίου και ταυτόχρονα για τη διασφάλιση της αρραγούς ενότητας του κόμματος.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Τις προτάσεις και τις θέσεις τους για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ παρουσίασαν οι φερόμενοι ως υποψήφιοι στην Οργανωτική Επιτροπή του εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος που συνεδρίασε χθες στη Ρηγίλλης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και την προετοιμασία που πρέπει να υπάρξει μέχρι την εκλογή.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε:
"Η κα Μπακογιάννη, ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Ψωμιάδης παρέστησαν στις εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του εκτάκτου συνεδρίου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή της. Η επιτροπή τους ευχαρίστησε πάρα πολύ και ειλικρινά για το υψηλό αίσθημα ευθύνης με το οποίο ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση. Και οι τέσσερις υπέβαλαν, με διάθεση να συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία του συνεδρίου, σκέψεις και προτάσεις, οι οποίες έγιναν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και η συζήτηση που ακολούθησε έγινε σε άριστο κλίμα που επιβεβαιώνει τη διάθεση και την απόφαση όλων να διασφαλίσουν την ενότητα της ΝΔ και μια πορεία για το καλύτερο δυνατό συνέδριο".
Οι εργασίες της επιτροπής συνεχίζονται λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των φερόμενων ως υποψηφίων.
Ο ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
"Βασικός και σταθερός σκοπός των διαβουλεύσεων, που είναι σε εξέλιξη, είναι η εκλογή του νέου αρχηγού, από την ευρεία κοινωνική βάση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας", αναφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ.
"Η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα στην ιστορία, που θα εκλέξει φυσικό ηγέτη από τις δυνάμεις της κοινωνίας. Αυτό υπηρετεί η πρόταση αυτή, αυτό θέλουν οι Νεοδημοκράτες. Και διασφαλίζει τον κοινό όλων μας σκοπό, που είναι η σφυρηλάτηση της αλληλεγγύης, της ομοψυχίας, της ενότητας και του μέλλοντος της ιστορικής αυτής παράταξης", προσθέτει στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι οι ψηφόφοροι εγκατέλειψαν τη ΝΔ γιατί "υποστείλαμε τις σημαίες μας". Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι κάποιοι νόμισαν ότι οι ιδεολογίες είναι ξεπερασμένες και ενώ οι ιδέες μας, όπως λέει, κερδίζουν έδαφος παντού, εμείς μοιάζαμε να τις έχουμε εγκαταλείψει.
Επίσης, αναφέρει ότι χωρίς ιδεολογία χάνεις την εμπιστοσύνη του κόσμου και ότι η Νέα Δημοκρατία δεν προσπάθησε να εκσυγχρονίσει την ιδεολογία της, αλλά προσπάθησε να την κρύψει.
"Χάσαμε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ουσιαστικά διακηρύξαμε ότι η Αστυνομία ``θα προπηλακίζεται αλλά δεν θα αντιδρά``. Χάσαμε την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης και μεγάλο πυρήνα των οπαδών της δικής μας παράταξης", σημειώνεται στην ανακοίνωση του κ. Σαμαρά, ο οποίος επισημαίνει ότι το κόμμα έχει χρόνια να συζητήσει συλλογικά και συντεταγμένα.
Ο κ. Σαμαράς προτείνει άμεση επανίδρυση της ΝΔ, επιστροφή στην ιδεολογία της και στροφή σε ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος.
"Αυτονόητο είναι ότι η επανίδρυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έκφραση του συνόλου των μελών του κόμματος μέσα από τις κάλπες", τονίζει ο κ. Σαμαράς.
Τάσσεται υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που δίνει προτεραιότητες, όπως αναφέρει, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην ευημερία της κοινωνίας, στη δημιουργικότητα των ανθρώπων και στην ισότητα των ευκαιριών.
Αναφερόμενος στην οργανωτική επιτροπή συνεδρίου της ΝΔ τονίζει ότι "σε τέτοιες δύσκολες ώρες πρέπει να είμαστε δίπλα στη βάση" και "δίνοντας στη βάση δικαίωμα ψήφου τη φέρνουμε πάλι δίπλα μας και δίνουμε κύρος και δύναμη στο νέο αρχηγό".
Σχολιάζοντας απόψεις που θέλουν την εκλογή αρχηγού, είτε από τους συνέδρους είτε από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο κ. Σαμαράς λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σε "οποιοδήποτε γήπεδο", όμως θεωρεί ότι αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι ζητά η βάση της Νέας Δημοκρατίας. "Καθολική ψηφοφορία από εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες", προσθέτει.
Η ανακοίνωση του κ. Σαμαρά καταλήγει:
"Το συνέδριο πρέπει να αποφασίσει την καθολική ψηφοφορία με ανοιχτούς καταλόγους. Δηλαδή, την εκλογή του προέδρου από τη βάση".
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template