Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Σε κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στην «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»


Με 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα (χθες) μέχρι και τις 26 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ» ΑΒΕΕ δυναμώνουν τον αγώνα τους απέναντι στην ασυδοσία και τις νέες προκλήσεις της εργοδοσίας, η οποία προχώρησε σε τρομοκρατικές απολύσεις δυο εργατών μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του εργοστασίου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Την ίδια στιγμή, ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο για νέες απολύσεις ενώ η διοίκηση οφείλει και τα δεδουλευμένα Αυγούστου και Σεπτέμβρη.
Συσπειρωμένοι στο ταξικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων των Ιωαννίνων, οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους συνολικά, την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Ο αγώνας των εργαζομένων της επιχείρησης ΚΑΡΙΠΙΔΗ είναι υπόθεση που αφορά συνολικά την εργατική τάξη, όπως επισήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Τερέζα Βασιλείου, μέλος του ΔΣ, καλώντας σε πλατιά συμπαράσταση.
Από το epirus gate

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template