Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Ένσταση Σούρλα για την δεύτερη έδρα της ΝΔ στη Μαγνησία


Ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος στο Νομό Μαγνησίας, προτίθεται να υποβάλει στο εκλογοδικείο ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σούρλας, καθώς θεωρεί ότι τα ποσοστά στην Τρίτη κατανομή δεν μετρήθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα να χαθεί για το κόμμα του η δεύτερη έδρα στο Νομό, την οποία διεκδικεί, ως επιλαχών.
Την παραπάνω πρόθεσή του έκανε γνωστή σήμερα ο κ. Σούρλας, μιλώντας στο Ράδιο Ένα και στην εκπομπή του Γ. Καρεκλίδη, υποστηρίζοντας πως έγινε λάθος μέτρηση από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, με αποτέλεσμα να χαθεί η δεύτερη έδρα για τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Μαγνησίας.
Πάντως ο κ. Σούρλας διευκρίνισε ότι στην παρούσα κατάσταση, δεν είναι αυτό το μείζον πρόβλημά του καθώς έχει τρόπους να δρα και να λειτουργεί, αλλά η ενότητα της παράταξης την οποία θα συνεχίσει να υπηρετεί μέσα από άλλες δραστηριότητες.
Σε ότι αφορά στο έκτακτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και στην εκλογή νέου προέδρου, ο έμπειρος πολιτικός της Μαγνησίας, ανέφερε ότι μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή και στην οποία ακούστηκαν οι απόψεις των μελών και των φίλων του κόμματος, αποφάσισε να κρατήσει μια ουδέτερη στάση έναντι των διεκδικητών της αρχηγίας, καθώς όπως είπε με αυτό τον τρόπο θα του δίνεται η δυνατότητα πιο ελεύθερης παρέμβασης σε ζητήματα που αφορούν στο κόμμα του και θα μπορεί να το βοηθά.
«Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να διαγκωνίζεται σε προθαλάμους υποψηφίων και να κάνει τον παράγοντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρλας, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους υποψηφίους για την προεδρία της Ν.Δ., οι όποιες αντιπαραθέσεις τους να κινηθούν σε πολιτικό και όχι σε προσωπικό επίπεδο.
Χαρακτήρισε δε επικίνδυνα και φαιδρά τα φαινόμενα της δήθεν ουδέτερης εμφάνισης στα μέσα ενημέρωσης στελεχών του κόμματος, από τη στιγμή που επίσημα έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο γραφείο υποψηφίου.
Τόνισε ωστόσο ότι θα ψηφίσει για την εκλογή προέδρου στο Συνέδριο, αλλά όπως είπε, το κόμμα δεν θα ιδρυθεί από τους υποψηφίους, αλλά αυτοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στο κόμμα, το ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο του οποίου είναι δεδομένο και δεν επιδέχεται μεταβολές.
Τέλος ο κ. Σούρλας ανέφερε πως θα συνεχίσει να έχει ενεργό δράση σε ότι αφορά κυρίως τα κοινωνικά ζητήματα αλλά και τα πολιτικά.
Πιο συγκεκριμένα είπε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα των ναρκωτικών, αλλά και με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικών Σπουδών και κυρίως με την αποκατάσταση της ταφής των πεσόντων στη Βόρεια Ήπειρο κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940-1941.
Μάλιστα στις 27 Οκτωβρίου θα βρεθεί στο Καλπάκι και στις 28 Οκτωβρίου στη Βόρεια Ήπειρο, μαζί με παιδιά πεσόντων αγωνιστών όπου με αρμόδιους φορείς της Αλβανίας θα εξετάσουν την αποκατάσταση αυτού του ζητήματος.
Σημείωσε επίσης ότι θα συνεχίσει μαζί με ομάδα επιστημόνων την προσπάθεια για την ανάδειξη του αρχείου της Μολδοβλαχίας που επί 110 χρόνια παραμένει ανέγγιχτο, ενώ όπως είπε θα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Νομό και θα παρεμβαίνει σε ζητήματα που πρέπει.
Τόνισε πάντως ότι δεν προτίθεται να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template