Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Έξι θα γίνουν οι δήμοι στη Μαγνησία;;;


Εξι ισχυρούς ΟΤΑ στη Μαγνησία αναμένεται να προτείνει η Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Εντατικές διεργασίες στο δρόμο… για τον Καποδίστρια ΙΙ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, χωρίς βέβαια η συγκεκριμένη πρόταση να αποτελεί πανάκεια ή υποχρεωτική ως προς την εφαρμογή της από το Υπουργείο Εσωτερικών, το σκεπτικό των στελεχών που επεξεργάστηκαν το συγκεκριμένο σχέδιο ακουμπά στην ανάγκη να δημιουργηθούν μεγάλοι και ισχυροί Δήμοι, που θα μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, υπό το πρίσμα φυσικά και των αλλαγών που επίκεινται στον εκλογικό νόμο.
Η Επιτροπή τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, προκειμένου να οριστικοποιήσει τις προτάσεις που θα υποβάλει υπό την μορφή εισήγησης στο Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει για τον Καποδίστρια ΙΙ.
Στην πρόταση περιλαμβάνεται η σύσταση ενός πολύ ισχυρού Δήμου στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας με τη συνένωση των Δήμων Βόλου, Νέας Ιωνίας, Αισωνίας, Πορταριάς, Ιωλκού, την Κοινότητα Μακρινίτσας και το Δήμο Αγριάς.
Σε κάθε περίπτωση επίσης προτείνεται τα νησιά των Βορείων Σποράδων να αποτελέσουν έναν ενιαίο Δήμο.
Από εκεί και πέρα η συγκεκριμένη επιτροπή που δεν αποτελείται από κομματικά στελέχη αλλά επιστημονικούς κυρίως συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ, προτείνει έναν ισχυρό Δήμο που θα προκύψει από τη συνένωση των Δήμων Αλμυρού, Πτελεού, Σούρπης και την Κοινότητα Ανάβρας.
Στο μέτωπο προς τον κάμπο προτείνεται να συνενωθούν οι Δήμοι Κάρλας, Φερών, η Κοινότητα Κεραμιδίου, το Αγροκήπιο Λαρίσης, το Μ. Μοναστήρι με το Δήμο Νέας Αγχιάλου, ενώ στο Νότιο Πήλιο έναν ισχυρό Δήμο το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει να αποτελέσουν οι Δήμοι Αρτέμιδας, Μηλεών, Αφετών, Σηπιάδας, Αργαλαστής και η Κοινότητα Τρικερίου.
Στο Ανατολικό Πήλιο προτείνεται η συνένωση των δύο γειτονικών ΟΤΑ Ζαγοράς και Μουρεσίου. Τα κριτήρια για τη χωροθέτηση των ορίων των νέων ΟΤΑ βάσει της επεξεργασίας που έχει κάνει η συγκεκριμένη επιτροπή δεν ήταν μόνο πληθυσμιακά και γεωγραφικά αλλά και κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template