Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

e-book σε 140 μαθητές της Mαγνησίας


Μετά την... κατάργηση του μαυροπίνακα, σειρά έχει το σχολικό βιβλίο. Η παραδοσιακή μελέτη στο σπίτι, με το μαθητή… σκυμμένο πάνω από το βιβλίο, φαίνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν. Το e-book έρχεται να πάρει σταδιακά τη θέση του παραδοσιακού σχολικού βιβλίου, κερδίζοντας αισθητά έδαφος στη μελέτη των μαθητών που πλέον θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, έστω και σε πιλοτικό επίπεδο.
Μετά το smart board, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, στο πλαίσιο της εισαγωγής των καινοτόμων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το πρόγραμμα «e-book: διαβάζω ψηφιακά». Το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια και την παραχώρηση, μετά από συμμετοχή σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό, 140 ηλεκτρονικών βιβλίων (e-book) με ελληνικό και αγγλικό περιεχόμενο, στους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας.
Η αφορμή για την εκπόνηση του προγράμματος «e-book: διαβάζω ψηφιακά» προήλθε από τη στόχευση της Ν.Α.Μ. για την προώθηση καινοτόμων πρακτικών στην εκπαίδευση φέρνοντας άμεσα σε επαφή τους μαθητές της Μαγνησίας με το ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book). Μ’ αυτό τον τρόπο έστω και πιλοτικά θα αξιοποιηθούν και θα αξιολογηθούν τα πλεονεκτήματα ενός νέου εργαλείου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Σκοπός της δράσης «e-book: διαβάζω ψηφιακά» εκτός από να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να διεκδικήσουν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book), είναι η εμπλοκή των αυριανών ενεργών πολιτών στο δικτυακό προβληματισμό για το μέλλον της Μαγνησίας. Ο παραπάνω σκοπός υλοποιείται με τη συμμετοχή των μαθητών στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό «συμμετέχω – ιεραρχώ - συνδιαμορφώνω το μέλλον της Μαγνησίας». Ο εν λόγω διαγωνισμός ίσως να αποτελέσει τη μεγαλύτερη «on-line» διαβούλευση των μαθητών της Μαγνησίας από όπου θα προκύψουν οι απόψεις των νέων για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα: Περιβάλλον – Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πολιτισμός, Παιδεία, Μεσογειακοί Αγώνες 2013, Έργα Υποδομής, Νεολαία.
Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση για τα 140 e-book έχουν όλοι οι μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου της Μαγνησίας οι οποίοι θα συμμετέχουν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού σε ειδική συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας. Παράλληλα τα ευρήματα της διαβούλευσης θα αποτελέσουν το υλικό για την δημιουργία ημερίδας για το μέλλον της Μαγνησίας, και θα κοινοποιηθούν σε όλους τους τοπικούς φορείς της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, η Νομαρχία Μαγνησίας, ζητά τη θεσμική συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες καθιστούν τον Νομό μας πιλότο στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νομάρχης, Απ. Παπατόλιας.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template