Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Δρομολογούνται αλλαγές στην διοίκηση της εκκλησίας;Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της Εκκλησίας πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.
Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος ορισμένοι κύκλοι επιδιώκουν την αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας και την αποξένωση από τις γνήσιες παραδόσεις της. «Ο επανευαγγελισμός του λαού μας γίνεται προτεραιότητα. Θα ήταν αδικία αν δεν υποστηρίζαμε ότι πολλά έγιναν και γίνονται στον τομέα αυτό. Είναι όμως ανάγκη να γίνουν περισσότερα και μεθοδικότερα», τόνισε.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο θέμα εκλογής αρχιερέων, ένα ζήτημα που τον είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν.
Τόνισε ότι θα πρέπει να επαναξεταστεί ο τρόπος διοίκησης και διοργάνωσης των εκκλησιαστικών πραγμάτων και ότι πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. «Καιρός να μελετηθεί μετά πολλής προσοχής, συνέσεως και διακρίσεως η αλλαγή προς το καλύτερο του τρόπου εκλογής αρχιερέων», επεσήμανε.
Αναφέρθηκε και στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας που όπως είπε «έχει καταντήσει ένα προσφιλές θέμα για λαϊκισμό, προπαγάνδα και σκοπιμότητες», ενώ τόνισε ότι θα θέσει ο ίδιος μια καινούργια προσωπική άποψη.
Το ζήτημα της αποτέφρωσης των νεκρών αναμένεται να απασχολήσει τους ιεράρχες με αφορμή την εισήγηση του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου.
«Η εισήγηση αυτή», είπε ο Ιερώνυμος, «θα μας φέρει ενώπιον μιας νέας πραγματικότητας και θα συζητήσουμε το πλήθος των νέων προβλημάτων που αναφύονται στην κοινωνία μας από την διακίνησην ιδεών του πλήθους των ανθρώπων από τόπου εις τόπον».
Ο αρχιεπίσκοπος πρότεινε να συνεδριάσει δύο φορές το χρόνο η Ιεραρχία, αντί μίας κάθε Οκτώβριο και πρότεινε η δεύτερη συνεδρίαση να γίνεται κάθε Μάρτιο.

Από την εφημερίδα Μαγνησία 

Ολόκληρη η εισήγηση του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στην Ιερά Σύνοδο, εδώ.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template