Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Σε χαράδρα «πέφτει» η παράκαμψη ΑφήσουΣε χαράδρα βάθους 50 μέτρων φαίνεται ότι σταματά η χάραξη της παράκαμψης της Αφήσου.
Το οδικό έργο που θα παρακάμπτει τους παραλιακούς οικισμούς του Πηλίου, βρίσκεται σε αδιέξοδο και ήδη αναζητείται εναλλακτική λύση για τη διαδρομή.
Χθες, ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, είχε σύσκεψη στο γραφείο του επί της διαδρομής της παράκαμψης Αφήσου.
Όπως ανέφερε, η χάραξη του έργου ξεκινά 800 μέτρα μετά το «Δέλτα» Αφήσου και πάνω στο χιλιόμετρο της διαδρομής σταματά σε μια μεγάλη χαράδρα, βάθους 50 μέτρων.
Για τη συνέχιση της διαδρομής, απαιτείται η κατασκευή γέφυρας μήκους 100 μέτρων, το έργο όμως θεωρείται απαιτητικό και πλέον του κόστους που θα εκτοξεύσει τον προϋπολογισμό στα ύψη, θα είναι ξένο ως προς τη φυσιογνωμία του Πηλίου.
«Η γέφυρα που απαιτείται να κατασκευαστεί θυμίζει… Εγνατία και δεν θα δένει με το Πήλιο. Έτσι μελετάμε εναλλακτικές διαδρομές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξηρακιάς.
Σημειώνεται ότι εδώ και μήνες έχουν προεγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου και εντός των ημερών αναμένεται η κατάθεση της προμελέτης στην Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας, με βάση τις διορθώσεις που υποδείχθηκαν.
Το έργο, σύμφωνα με το σχεδιασμό θα παρακάμπτει τους παραλιακούς οικισμούς Λεφοκάστρου και Αφήσου, θα αποφεύγει τις επικίνδυνες –ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο- στροφές της Νιάου και των Αφετών και με μία ασφαλή διαδρομή θα οδηγεί στην Αργαλαστή.
Όπως εκτιμά ο κ. Ξηρακιάς η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου αλλά και η οριστική μελέτη θα είναι έτοιμες έως τέλος του έτους, προκειμένου να κατατεθούν προς χρηματοδότηση.
Ήδη υπάρχει προένταξη στο ΠΕΠ για 15 εκ. ευρώ.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

Μα καλά, όταν έκαναν τον σχεδιασμό του έργου και την μελέτη, δεν είδαν ότι θα πέσει σε χαράδρα;;;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template