Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Υπεξαίρεση ''μαμούθ'' στον Δήμο Θεσσαλονίκης


«Βαθαίνει» το… χάσμα της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης όσο προχωρά η έρευνα, ενώ την ίδια ώρα στους ώς τώρα κατηγορουμένους προστίθενται και νέοι.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ήδη νέα συμπληρωματική δίωξη για την υπεξαίρεση, που έχει χαρακτηριστεί μαμούθ, αφού από τις έρευνες προκύπτει πως από τα δημοτικά ταμεία λείπουν τουλάχιστον 23 εκατομμύρια ευρώ! Μάλιστα, εκτιμήσεις αναφέρουν πως το συνολικό ποσό που έκανε φτερά μπορεί να φτάσει και τα 30 εκατομμύρια ευρώ.Η συμπληρωματική δίωξη ασκήθηκε μετά τον έλεγχο που έκανε η οικονομική επιθεωρήτρια του υπουργείου Οικονομικών, η οποία διαβίβασε στην Εισαγγελία και τη δεύτερη έκθεση προσωρινών διαπιστώσεων, που προσθέτει κι άλλα χρήματα στο έλλειμμα.
Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων στον υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσία, που φέρεται ως ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση (γιατί δεν απέδιδε -ως όφειλε- τα χρήματα για τις εισφορές του δήμου στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία), η νέα συμπληρωματική δίωξη ασκήθηκε σε συνολικά δεκαεφτά άτομα, αντιδημάρχους, υπηρεσιακούς παράγοντες και υψηλόβαθμους υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δεν φαίνεται να μένει εκτός, αφού ήδη κλήθηκε να δώσει ανωμοτί κατάθεση στην οικονομική επιθεωρήτρια που διερευνά την υπόθεση, ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στον ίδιο τον δήμαρχο ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος, με την οποία του αποδίδεται πλημμελής έλεγχος και παραλείψεις στον εποπτικό μηχανισμό του δήμου, με αποτέλεσμα να ανοίξει «τρύπα» στα ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο δήμαρχος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο οικονομικό σκάνδαλο, ανέφερε ότι δεν γνώριζε καν τον υπάλληλο που φέρεται ως ο βασικός κατηγορούμενος, ενώ φέρεται να είπε ότι υπήρχαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που επόπτευαν τα οικονομικά.

Εκτός από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ανωμοτί καταθέσεις έδωσαν και οι τέσσερις προηγούμενοι αντιδήμαρχοι Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αρνήθηκαν ότι γνώριζαν τις παράνομες πράξεις του υπαλλήλου.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, προσπάθεια διασυρμού και ομηρίας σε βάρος της διοίκησης εν όψει και των δημοτικών εκλογών του 2010.

Από την εφημερίδα Espresso μέσω του malakistan

buzz it!

1 σχόλια:

Απόμαχος on 12 Οκτωβρίου 2009 - 2:38 μ.μ. είπε...

Θα πάει κανείς Φυλακή έστω και τώρα που έχει αλλάξει η εξουσία στη πατρίδα μας?.Επειδή το κακό έχει παραγίνει με την ατιμωρησία των ενόχων διαχρονικά!ΟΨΟΜΕΘΑ...

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template