Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Ανεξαρτητοποιήθηκε στο Δήμο Βόλου ο βουλευτής Παύλος Μαρκάκης


Δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την ομάδα μειοψηφίας του δήμου Βόλου, κατέθεσε ο βουλευτής πλέον του ΛΑΟΣ Μαγνησίας, κ. Παύλος Μαρκάκης, με σχετική του δήλωση προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Μαρκάκης κάνει λόγο για δεοντολογική συμπεριφορά, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε μια «αρρωστημένη» κατάσταση όπως προέβλεψε την μελλοντική, στην παράταξη «η Πόλη μας».
Όπως αναφέρει αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Μαρκάκης:
«Είναι γνωστό ότι οι εκλογές δημιούργησαν μια καινούργια πραγματικότητα στην τοπική πολιτική σκηνή.
Η υποψηφιότητά μου, έτυχε της αποδοχής των συμπατριωτών μου και με εξέλεξαν Βουλευτή Μαγνησίας, με το Κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.)
Είναι λοιπόν φυσικό και φυσιολογικό, το γεγονός αυτό να δημιουργεί διαφοροποιήσεις και στην θέση μου ως Δημοτικού Συμβούλου Βόλου.
Ως γνωστό, στις Δημοτικές εκλογές του 2006, εξελέγην πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Η Πόλη μας» και με επικεφαλής τον κ. Μήτρου.
Μέχρι το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τίμησα αυτή την προτίμηση των συμπολιτών μου, ασκώντας επιτυχώς τα καθήκοντά μου μέσα από την συλλογική δραστηριότητα της Δημοτικής Ομάδας και στους ρόλους που μου ανατέθηκαν.
Όμως δεν είναι πλέον δεοντολογικό, μετά την εκλογή μου ως Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ να παραμένω στην ίδια Δημοτική Ομάδα.
Εξάλλου, δεν θέλω να επηρεάσω τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, μια και η πρώτη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, μου έδινε δικαιώματα, που δεν θέλω και δεν είναι θεμιτό να χρησιμοποιήσω (μέλος της ΝΟΔΕ – εκλέκτορας σε Συνέδριο κλπ). Είναι λογικό να μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις ο επόμενος Δημοτικός Σύμβουλος, αν θέλει.
Δηλώνω, λοιπόν, ότι παραιτούμαι από τη Δημοτική Ομάδα της παρατάξεως «Η Πόλη μας» και παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, εκφράζοντας πλέον τις θέσεις και τις απόψεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και για τα Δημοτικά θέματα της πόλη του Βόλου.
Αυτό το κάνω, κυρίως, γιατί θεωρώ ότι, ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και του ΕΣΠΑ (Δ’ Κ.Π.Σ), πρέπει να έχω άμεση ενημέρωση για τις θέσεις και προτάσεις της πόλης μας και ταυτόχρονα να μπορώ να ασκήσω έλεγχο στην υλοποίηση των Κυβερνητικών δεσμεύσεων και στις ενδεχόμενες παλινωδίες της.
Επίσης, παραιτούμαι από όσες επιτροπές και οργανισμούς με έχει ορίσει η πρώην Δημοτική μου ομάδα, ώστε να μπορέσει να εκπροσωπηθεί από άλλον συνάδελφό μου.
Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, Κε Πρόεδρε, θέλω να δώσω μία ξεκάθαρη πολιτική λύση, αφού είναι γνωστό πως δεν μου αρέσουν οι «αρρωστημένες» καταστάσεις και ούτε θέλω να συμμετέχω και να έχω την ευθύνη σε ό,τι επακολουθήσει στη Δημοτική Ομάδα «Η Πόλη μας».
Στην οποία για κάποια ουσιαστικά πράγματα, έχω διατυπώσει την γνώμη μου εγκαίρως και σε ανύποπτο χρόνο».
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template