Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Σε τρεις δίκες (!) για συκοφαντική δυσφήμιση την Παρασκευή, ο Αχ. Μπέος


Τρεις δίκες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, με κατηγορούμενο τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου Αχ. Μπέο για συκοφαντική δυσφήμιση απλή και δια του Τύπου, έχουν προσδιοριστεί για μεθαύριο Παρασκευή.
Οι τρεις υποθέσεις, με την ίδια κατηγορία, κατέληξαν στο ακροατήριο, ύστερα από προκαταρκτικές έρευνες με εντολή εισαγγελέα, με αφορμή ισάριθμες μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν εναντίον του.
Μήνυση είχαν υποβάλει ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιαν. Στάμος και ο δημοτικός σύμβουλος Π. Μαρκάκης, έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο κ. Μπέος στις 26 Αυγούστου 2008, εξαπολύοντας επίθεση, με αφορμή τις καθυστερήσεις των έργων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου.
Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, οι επίμαχες φράσεις του κ. Μπέου ήταν, εκτός των άλλων, οι εξής:
«Πριν αναλάβω τον Ολυμπιακό, όπως είχα υποχρέωση, επισκέφτηκα τον κ. δήμαρχο για να τον ενημερώσω … Και στην πρεμιέρα μας ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωνε ότι θα σταθεί δίπλα στην ομάδα. Και αυτός και συνεργάτες του δεσμεύτηκαν δημόσια. Δεν έκαναν όμως τίποτα. Αντίθετα θεωρώ ότι εξαπάτησαν εμένα προσωπικά και εκτέθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, το οποίο αποτελείται από επιφανείς επιχειρηματίες της πόλης. Εκτός και αν θεωρούσαν οι τοπικοί άρχοντες της πόλης ότι ο νέος Ολυμπιακός Βόλου θα διοικείται από παράγοντες τύπου Παπαγιάννη, που θα τους εκλιπαρούσαν για πέντε-δέκα χιλιάδες ευρώ καθημερινά».
Σχετικά με τον κ. Μαρκάκη, ο κ. Μπέος είχε αναφέρει:
«Όσον αφορά στο θέμα… Μαρκάκη. Πραγματικά σας μιλάω, στην αρχή νόμιζα πως ήταν ο γνωστός τραγουδιστής που εκπροσωπεί ο κ. Ψινάκης. Αλλά μετά διαπίστωσα πως είναι ο εξαίρετος κ. Μαρκάκης, μέλος του Δ.Σ. του Δήμου. Αναφέρεται σε παρανομίες, γιατί απλά αυτός γνωρίζει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο τι σημαίνει παρανομία. Στο Δήμο Αισωνίας, άραγε, ρώτησαν κανέναν Μαρκάκη, Στάμο ή Τεχνική Υπηρεσία για να παραχωρήσουν την έκταση για τη δημιουργία του προπονητικού κέντρου του Ολυμπιακού; Μέσα στο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και είναι τιμή για μας και για τον Βόλο αυτό το σπουδαίο έργο να ολοκληρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Είναι ευκαιρία κάποιοι στο Δήμο Βόλου να γίνουν μάγκες. Για τον Ολυμπιακό κάνουν κάτι. Δεν κάνουν για το σπίτι τους, για το ξενοδοχείο στη Σκιάθο».
Ο κ. Μπέος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην ίδια συνέντευξη είχε ακόμη αναφέρει για το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους :
«Επισκέφτηκα το ΕΑΚ, για να δω τι γίνεται. Για τη νομιμότητα, ως προς την έναρξη των εργασιών στο χλοοτάπητα υπάρχει πρόβλημα. Θα συμφωνήσω. Εδώ και ένα μήνα, ωστόσο, το ΕΑΚ έχει κριθεί από τους αρμόδιους ακατάλληλο. Τα υπόλοιπα έργα γιατί δεν ξεκινάνε, κ. δήμαρχε και κ. δημοτικοί σύμβουλοι; Ούτε μία πρόκα δεν έχετε βάλει. Θα σας έλεγα λαμόγια, αλλά τα λαμόγια έχουν κάποια αξία»
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template