Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Πορεία διαμαρτυρίας στη Νίκαια για τον θάνατο μετανάστη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Πακιστανικής Κοινότητας, για τον θάνατο του 25χρονου μετανάστη Νέο παράθυρο εξαιτίας της κακοποίησης που υπέστη από αστυνομικούς. Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την κινητοποίηση.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του νεκρού Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν που όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του βασανίστηκε βάναυσα από άνδρες του Τμήματος Νίκαιας. Επικαλούμενοι περιγραφές του εκλιπόντος οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί «του έδεσαν τα χέρια πίσω από την πλάτη, τον κρέμασαν και τον χτυπούσαν με ρόπαλα στο σώμα» και ότι «του έβαλαν καλώδια στα χέρια και στα γόνατα και του έκαναν ηλεκτροσόκ». Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «έφυγε από το Τμήμα σε τόσο άθλια κατάσταση ώστε δεν μπορούσε να κάτσει ούτε σε μαξιλάρι και στη συνέχεια φοβήθηκε να πάει στο νοσοκομείο επειδή δεν είχε χαρτιά παραμονής, με αποτέλεσμα να καταλήξει».

Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το ΑΤ Νίκαιας που σταμάτησε σε απόσταση πενήντα μέτρων από αυτό αφού διατάχθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εκπρόσωποι της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό, της Πακιστανικής Κοινότητας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας όπου και συνομίλησαν με τις αστυνομικές αρχές. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκε η «αναγκαία βία για τη σύλληψη» αλλά επεσήμανε ότι αυτό σε καμία περίπτωση δε συνδέεται με τον θάνατό του.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν Πακιστανοί μετανάστες, αγωνιστές της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πολυπληθές μπλοκ φοιτητών και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας.

Έγιναν ομιλίες από τους Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, τον αδελφό του Μοχάμεντ Καμράν, τον Γ.Σηφακάκη, Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», την Κ. Θωίδου από την τοπική Νίκαιας της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», τον Θ.Διαβολάκη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα γίνει και δεύτερη νεκροψία με πρωτοβουλία της Πακιστανικής Κοινότητας. Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό αναφέρει: «Η νεκροψία θα επαναληφθεί με παρουσία τεχνικού συμβούλου. Η απόπειρα να καταχωρηθεί στα γρήγορα ως «πνευμονικό οίδημα» δεν έγινε αποδεκτή από την οικογένεια και την υπεράσπιση».

«Οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια να τιμωρηθούν οι ένοχοι των βασανιστηρίων στο ΑΤ Νίκαιας όπως και για να μπει συνολικά τέλος στη ρατσιστική πολιτική και όχι να συνεχιστεί η πολιτική της ΝΔ από την νέα κυβέρνηση. Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση το επόμενο Σάββατο17 Οκτώβρη, 7μμ στο Δημαρχείο της Νίκαιας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template