Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Ενίσχυση του ρόλου του δημόσιου Πανεπιστημίου


Ζήτησαν μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ και οι πρόεδροι των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ.

Την ανάγκη να μην συσταλεί και να μην μειωθεί ο ρόλος που διαδραματίζει αυτή τη στιγμή και κάτω από τη δεδομένη συγκυρία ο ρόλος του δημόσιου Πανεπιστημίου και ειδικότερα το Πολυτεχνείο στην παραγωγή νέων επιστημόνων και μηχανικών, τόνισαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ζήσης Κοτσιώνης.
Σε κοινή συνάντησή τους παρουσία μελών της Δ.Ε του ΤΕΕ Μαγνησίας και των προέδρων των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ, οι εκπρόσωποι του επιστημονικού φορέα συζήτησαν με τους πανεπιστημιακούς ζητήματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα και κυρίως τα θέματα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Πολυτεχνείο.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου σύγκλιση απόψεων υπήρξε ως προς το θέμα της ισοδυναμίας των πτυχίων των Πολυτεχνικών Σχολών με master, ενώ για το θέμα της αναγνώρισης των κολεγίων τονίστηκε ότι το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να ελέγξει αν πληρούνται οι προδιαγραφές για την αναγνώρισή τους. Δηλαδή σε ότι αφορά σε ζητήματα προγραμμάτων σπουδών, επιπέδου διδασκόντων και κτηριακών υποδομών.
Τονίστηκε επίσης ότι οι εξετάσεις του ΤΕΕ για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος στους πτυχιούχους πρέπει να αναβαθμιστούν και να γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ για το θέμα των ΤΕΙ κοινή ήταν η άποψη των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες διαβαθμίσεις στην εκπαίδευση και δεν μπορούν τα ΤΕΙ να ενσωματωθούν στα Πολυτεχνεία.
Αναφέρθηκε τέλος ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση όλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
Από την πλευρά του ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ζήσης Κοτσιώνης, ανέφερε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Πολυτεχνείων σε συνεργασία με το ΤΕΕ, τόσο σε επίπεδο διδασκόντων όσο και εξοπλισμού και να αναβαθμιστούν, καθώς θα πρέπει να συνεχίσουν να επιτελούν το ρόλο τους τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template