Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

«Δημοκρατία και πυγμή» σε όλη την Ελλάδα!!!


«Θέλω αυτό που κάνουμε τις τελευταίες ημέρες στα Εξάρχεια, με τη συνεχή αστυνομική παρουσία, να γίνει σε κάθε περιοχή της χώρας όπου υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα. Μου τηλεφωνούν συνέχεια από τα Εξάρχεια για να μου δώσουν συγχαρητήρια. Κι εγώ απορώ: Άλλη αστυνομία είχαμε πριν από πέντε ημέρες;» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώπιων των δ/ντων των Αστυνομικών Δ/νσεων της χώρας.


«Αν για οποιονδήποτε λόγο δεχθείτε πιέσεις ακόμη και από υπουργούς, ειδοποιήστε με αμέσως» επισήμανε ο υπουργός στους παρόντες. Στη σύσκεψη, στην οποία παρέστησαν ο υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Βασίλης Τσιατούρας, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε το νέο δόγμα ασφαλείας, το οποίο θα περιλαμβάνει «δημοκρατία και πυγμή», όπως γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα».


Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος υπουργός διέταξε τη δυσμενή μετάθεση, πριν από τρεις μέρες, του προϊσταμένου της Κρατικής Ασφάλειας στην Αττική κ. Δημήτρη Σοφιού επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, αστυνομικοί της υπηρεσίας αυτής δεν ειδοποίησαν έγκαιρα τους άνδρες της ομάδας «Δέλτα» της ΕΛ.ΑΣ. για την επιδρομή αγνώστων της προηγούμενης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Ο αντικαταστάτης του κ. Σοφιού θα είναι ο αξιωματικός που είχε διατελέσει προϊστάμενος του Τμήματος Παρακολουθήσεων της Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τους παρόντες ότι θα τεθεί σε εφαρμογή, από την αρχή του νέου έτους, ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς», θα ενεργοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς που έχουν χαθεί σε «αδρανείς» θέσεις ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι δεν θα υπάρχει πλέον «καμία ανοχή στην ανομία» και ότι «όποιος αστυνομικός βιαιοπραγήσει σε βάρος πολίτη θα απομακρυνθεί από το Σώμα με εντολή του».
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template