Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

«Ψαλίδι» σε φρουρούς και λιμουζίνες


Περιορισμό στη χρήση κρατικών οχημάτων αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να μπει τάξη στα κρατικά έξοδα.
Επίσημες ανακοινώσεις για τα πρώτα βήματα περιστολής των κρατικών δαπανών έγιναν από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
«Η κυβέρνηση έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να τα αλλάξει όλα και αυτό θα κάνει, ξεκινώντας από το μείζον ζήτημα του περιορισμού της σπατάλης» τόνισε.
Για τα κρατικά αυτοκίνητα τα οποία, σύμφωνα με απογραφή του υπουργείου Εσωτερικών είναι περίπου 57.000 και κοστίζουν ετησίως γύρω στα 350 εκατ. ευρώ στους φορολογούμενους, αποφασίστηκε η δραστική περικοπή του αριθμού τους.
Παράλληλα κοινοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα αγορά οχήματος για τα επόμενα τρία χρόνια.
Οι υπηρεσίες, που διαθέτουν περισσότερα από πέντε αυτοκίνητα, θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να αιτιολογήσουν την ανάγκη χρήσης τους, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αρκεστούν στα πέντε οχήματα.
Επιπλέον, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα αντικατασταθούν τα κρατικά αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας με υβριδικά έως και 1.600 κ. εκ., τα οποία θα αγοραστούν με τη μέθοδο leasing, προκειμένου να περιοριστεί το υπερβολικό κόστος τους σε ανταλλακτικά, καθώς η συντήρησή τους θα βαρύνει την εταιρεία από την οποία θα αγοραστούν.
Το υπουργείο Εσωτερικών στοχεύει και στη μείωση, κατά 30%, της βενζίνης που απαιτεί η μετακίνησή τους.
Άμεσα «κόβονται» 88 αυτοκίνητα κρατικών αξιωματούχων από τα 250 που κυκλοφορούν, ενώ για τη μετακίνηση εντός Αθηνών θα χρησιμοποιούνται οχήματα έως 1.600 κ.εκ..
Εκτός Αθηνών θα προτιμώνται τα βαν, όπως έγινε και πρόσφατα για τη μετακίνηση του πρωθυπουργού στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.
Σημειώνεται ακόμη ότι με τη δραστική μείωση των κρατικών οχημάτων και τη σταδιακή αντικατάστασή τους με υβριδικά θα περιοριστεί τόσο η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, όσο και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους με δεδομένη την έρευνα, που είχε κάνει το Τμήμα Συγκοινωνιολόγων του ΕΜΠ, σύμφωνα με την οποία από το σύνολο των 6,5 εκατ. μετακινήσεων, που καταγράφονται καθημερινά στο Λεκανοπέδιο, οι 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις είναι κρατικών οχημάτων.
* To KKE σημειώνει: «Με κόλπα και με αμφίβολης αξίας εξαγγελίες για τα κρατικά αυτοκίνητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει την προσοχή του λαού στη διαχείριση των 'ψιλών' του ταμείου, και όχι στη μεγάλη ληστεία των εργαζομένων από όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας».
* Ο ΛΑΟΣ χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι υιοθετήθηκε δική του πρόταση. «Ο αυστηρός περιορισμός πρέπει να ξεκινήσει από τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Το κόστος του leasing για 322 αυτοκίνητα βουλευτών και ευρωβουλευτών είναι δυσανάλογο με την οικονομική κατάσταση των ψηφοφόρων μας».
ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ 50% ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Περικοπές στη φρουρά προστασίας επισήμων
ΑΘΗΝΑ
Περικοπές στην δύναμη της αστυνομίας που διατίθεται για την ασφάλεια των επισήμων και των λεγόμενων "στόχων", προκειμένου να ενισχυθούν και να αναδιοργανωθούν οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και να μειωθούν οι δαπάνες αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος ζήτησε από την φυσική ηγεσία του υπουργείου πλήρη καταγραφή των ενστόλων που υπηρετούν στην φύλαξη επισήμων.
Συγκεκριμένα, την καταγραφή από το αρχηγείο της αστυνομίας των αστυνομικών που υπηρετούν σε διάφορα επίσημα πρόσωπα ως φρουρά και το κόστος αυτών ζήτησε ο υπουργός Προστασία του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με διαταγή του προς το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο στόχος του κ. Χρυσοχοΐδη είναι η περιστολή των δαπανών και η περικοπή προσωπικού. Όπως ενδεικτικά αναφέρθηκε η αρχή και το παράδειγμα θα γίνει από το Μέγαρο Μαξίμου, η φρουρά του οποίου θα μειωθεί κατά 50%.
Όπως δήλωσε ο υπουργός η μείωση της φρουράς επισήμων θα είναι ανάλογη δεδομένου ότι η βούληση είναι να εφαρμοστεί πιστά το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template