Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Μετά το Νόμπελ ειρήνης, στέλνει άλλους 13.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν


Επιπλέον 13.000 αμερικανούς στρατιώτες αποφάσισε να στείλει-χωρίς να το ανακοινώσει-στο Αφγανιστάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πέραν των 21.000 που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο ότι θα σταλούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Βάσει του δημοσιεύματος, οι 13.000 στρατιωτικοί είναι κυρίως στρατεύματα υποστήριξης, όπως μηχανικοί, ιατρικό προσωπικό, ειδικοί στην εκπαίδευση ή πράκτορες της στρατιωτικής αστυνομίας.

Ωστόσο, Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος τήρησαν σιγή ιχθύος πάνω σε αυτό το ζήτημα και δεν ανακοίνωσαν την αποστολή των επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η επέκταση αυτή των στρατευμάτων υποστήριξης στο Αφγανιστάν αυξάνει στις 34.000 τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων που έχει εγκρίνει ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη 34.000 στρατευμάτων, αλλά μόνο οι 21.000 ανακοινώθηκαν», επισημαίνει η Washington Post.

Ο αμερικανός πρόεδρος καλείται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες για το αν υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθούν επιπλέον δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, όπως έχει ζητήσει ο διοικητής των δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός, Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ.

Ο αμερικανός στρατηγός έχει ζητήσει την αποστολή επιπλέον σαράντα ως εξήντα χιλιάδων στρατιωτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας στις αρχές Οκτωβρίου, περίπου 65.000 αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν και περίπου 124.000 στο Ιράκ.

Από Το Κουτί της Πανδώρας

Προφανώς για να εδραιώσουν την ειρήνη στην περιοχή!
Τσάμπα πήρε το Νόμπελ Ειρήνης ο άνθρωπος;;;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template