Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Οι «Βρικόλακες» του Ίψεν από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου



Με τους «Βρικόλακες» του Ερρίκου Ίψεν ξεκινά η θεατρική περίοδος 2009 -2010 για το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου, ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί της παράστασης βρίσκονται στο Βόλο και πραγματοποιούν πολύωρες καθημερινές πρόβες.

Οι αναγνώσεις και οι αρχικές πρόβες πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, ενώ από τις 16 Οκτωβρίου, ο θίασος μεταφέρεται στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής για να εργασθούν επάνω στο σκηνικό του έργου και να ξεκινήσουν και οι εργασίες των τεχνικών στα φώτα και τον ήχο.

Το σκηνικό της παράστασης που σχεδίασε ο Γιώργος Ζιάκας, είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα και πλέον λειτουργικά σκηνικά που έχουν εγκατασταθεί στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, ενώ τα κοστούμια της παράστασης που υπογράφονται από τον Γ. Ζιάκα επίσης, μεταφέρονται από τον 19ο, στον 20ο αιώνα και θα αποτελέσουν αντικείμενο θετικού σχολιασμού.

Τη Μετάφραση και τη Σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Νικηφόρος Νανέρης, ο οποίος στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε ερμηνεύσει το ρόλο του Όσβαλντ.

Το συγκεκριμένο έργο έχουν σκηνοθετήσει και τους ρόλους του έχουν ερμηνεύσει οι σπουδαιότεροι Σκηνοθέτες και Ηθοποιοί στο παγκόσμιο θέατρο.

Στην Ελλάδα οι ρόλοι του έχουν σφραγισθεί από ηθοποιούς του μεγέθους της Κατίνας Παξινού και του Αλέξη Μινωτή παλαιότερα, ενώ στη σύγχρονη θεατρική σκηνή το έργο σημάδεψαν ερμηνείες όπως αυτή τη Δημήτρη Καταλειφού και της Ράνιας Οικονομίδου σε σκηνοθεσία Νίκου Αντύπα.

Οι «Βρικόλακες» θα παρουσιαστούν στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στην πόλη του Βόλου από τις 13 Νοεμβρίου 2009. Το Δεκέμβριο, από 18/12 έως και 10/01/2010, η παράσταση θα μεταφερθεί στην Αθήνα στο Θέατρο ALTERA PARS.

H Μετάφραση – Σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Νικηφόρου Νανέρη και τα Σκηνικά – Κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν :

Κυρία Άλβινγκ – Μίνα Χειμώνα.

Πάστορας Μάντερς – Βασίλης Ευταξόπουλος.

Όσβαλντ : Κωνσταντίνος Φάμης

Ρεγγίνα : Νιόβη Κωστοπούλου

Έγκσταντ : Γιώργος Χαλεπλής.

Το συγκεκριμένο έργο θα ενταχθεί στις δραστηριότητες της Κεντρικής Σκηνής του ΔηΠεΘε Βόλου
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template