Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

Οι «Βρικόλακες» του Ίψεν από το ΔΗΠΕΘΕ ΒόλουΜε τους «Βρικόλακες» του Ερρίκου Ίψεν ξεκινά η θεατρική περίοδος 2009 -2010 για το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου, ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί της παράστασης βρίσκονται στο Βόλο και πραγματοποιούν πολύωρες καθημερινές πρόβες.

Οι αναγνώσεις και οι αρχικές πρόβες πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, ενώ από τις 16 Οκτωβρίου, ο θίασος μεταφέρεται στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής για να εργασθούν επάνω στο σκηνικό του έργου και να ξεκινήσουν και οι εργασίες των τεχνικών στα φώτα και τον ήχο.

Το σκηνικό της παράστασης που σχεδίασε ο Γιώργος Ζιάκας, είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα και πλέον λειτουργικά σκηνικά που έχουν εγκατασταθεί στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, ενώ τα κοστούμια της παράστασης που υπογράφονται από τον Γ. Ζιάκα επίσης, μεταφέρονται από τον 19ο, στον 20ο αιώνα και θα αποτελέσουν αντικείμενο θετικού σχολιασμού.

Τη Μετάφραση και τη Σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Νικηφόρος Νανέρης, ο οποίος στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε ερμηνεύσει το ρόλο του Όσβαλντ.

Το συγκεκριμένο έργο έχουν σκηνοθετήσει και τους ρόλους του έχουν ερμηνεύσει οι σπουδαιότεροι Σκηνοθέτες και Ηθοποιοί στο παγκόσμιο θέατρο.

Στην Ελλάδα οι ρόλοι του έχουν σφραγισθεί από ηθοποιούς του μεγέθους της Κατίνας Παξινού και του Αλέξη Μινωτή παλαιότερα, ενώ στη σύγχρονη θεατρική σκηνή το έργο σημάδεψαν ερμηνείες όπως αυτή τη Δημήτρη Καταλειφού και της Ράνιας Οικονομίδου σε σκηνοθεσία Νίκου Αντύπα.

Οι «Βρικόλακες» θα παρουσιαστούν στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στην πόλη του Βόλου από τις 13 Νοεμβρίου 2009. Το Δεκέμβριο, από 18/12 έως και 10/01/2010, η παράσταση θα μεταφερθεί στην Αθήνα στο Θέατρο ALTERA PARS.

H Μετάφραση – Σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Νικηφόρου Νανέρη και τα Σκηνικά – Κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν :

Κυρία Άλβινγκ – Μίνα Χειμώνα.

Πάστορας Μάντερς – Βασίλης Ευταξόπουλος.

Όσβαλντ : Κωνσταντίνος Φάμης

Ρεγγίνα : Νιόβη Κωστοπούλου

Έγκσταντ : Γιώργος Χαλεπλής.

Το συγκεκριμένο έργο θα ενταχθεί στις δραστηριότητες της Κεντρικής Σκηνής του ΔηΠεΘε Βόλου
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template