Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη η Ροδούλα Ζήση


Εξελέγησαν χθες Πέμπτη 14 Οκτωβρίου από την Βουλή οι επτά Αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου, οι τρεις Κοσμήτορες και οι έξι Γραμματείς κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν 295 βουλευτές. Ως Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη η βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση.
Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής των Αντιπροέδρων της Βουλής. Από το κυβερνών κόμμα εξελέγησαν οι Γρηγόρης Νιώτης ως Α’ Αντιπρόεδρος, Ροδούλα Ζήση ως Β Αντιπρόεδρος) και Ευάγγελος Αργύρης ως Γ Αντιπρόεδρος με 233 ψήφους ο καθένας.
Η κ. Ροδούλα Ζήση ερωτηθείσα για την εκλογή της ως Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής τόνισε πως «ήταν μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την υποψηφιότητα μου ως Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Είναι όμως μια πάρα πολύ μεγάλη τιμή και η εκλογή μου από τους συναδέλφους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου».
Η ίδια επισήμανε ότι «αυτή η τιμή είναι για μένα δέσμευση, χρέος και ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό και την εθνική αντιπροσωπεία» και δεσμεύτηκε πως αυτό το μεγάλο χρέος και την ευθύνη είναι έτοιμη να ακολουθήσει πιστά, ενώ δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες της που για έκτη συνεχή φορά την έφεραν στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Να αναφερθεί εδώ ότι από τη Ν.Δ. εξελέγη ο Βύρων Πολύδωρας με 232 ψήφους, από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαΐδου με 213 ψήφους, από το ΛΑ.Ο.Σ ο Βαΐτσης Αποστολάτος με 195 ψήφους και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Λεβέντης με 226 ψήφους.
Επίσης, μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν Κοσμήτορες της νέας συνέλευσης ο Χρήστος Αηδόνης με 230 ψήφους και ο Βασίλης Κεγκέρογλου με 230 ψήφους.
Στη θέση των Γραμματέων εξελέγησαν οι Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, Ευδοξία Καϊλή, Φραγκίσκος Παρασύρης και Αγγελος Τόλκας. Όλοι εξελέγησαν με 230 ψήφους.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template