Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Μικρό Παρίσι (!) τα Τρίκαλα, λέει ο Γάλλος Πρόξενος


Με το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, συναντήθηκε χθες στο Νομαρχιακό Κατάστημα, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κριστιάν Τιμονιέ. 
Η συζήτηση, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα περιστράφηκε σε θέματα σχέσεων των δύο χωρών Ελλάδας και Γαλλίας, στη φυσιογνωμία του Νομού, σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και παιδείας.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης ανέφερε:
«Είναι ένας φίλος της Ελλάδας, συζητήσαμε θέματα που αφορούν την περιοχή μας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Μετέωρα, για την πόλη των Τρικάλων, επεσήμανε ότι η κεντρική γέφυρα κατασκευάστηκε το 1876 από γαλλική τεχνική εταιρεία και αποκάλεσε τα Τρίκαλα μικρό Παρίσι, συζητήσαμε και για διεθνή θέματα, κυρίως για το θέμα των Σκοπίων, τον ενημέρωσα για την ευαισθησία που έχουν όλοι οι Έλληνες για το όνομα». Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας τόνισε:
«Κατά την επίσκεψή μου εδώ διαπίστωσα το αίσθημα φιλίας που υπάρχει και προς αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις κυρίως στον τομέα του πολιτισμού και της παιδείας. Ο Νομάρχης, μας επεσήμανε ότι θα στηρίξει δικές μας πρωτοβουλίες ώστε περισσότεροι Γάλλοι να επισκέπτονται την περιοχή σας».
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

1 σχόλια:

MOLEMOU on 13 Οκτωβρίου 2009 - 11:30 μ.μ. είπε...

ΒΡΕ ΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ...........

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template