Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο, προσφεύγουν οι Σοσιαλιστές της Αλβανίας, για τις θαλάσσιες ζώνες στο Ιόνιο


Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας θα προσφύγει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας για τη συμφωνία που η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα υπέγραψε με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο Πέλαγος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Έντι Ράμα, στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel.
Μετά τις αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και ορισμένων βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την υπογραφείσα συμφωνία, ο επικεφαλής της αλβανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου: "η συμφωνία αυτή είναι απολύτως λανθασμένη και ανάξια και γι' αυτό πρέπει να βρεθούν τρόποι επαναδιαπραγμάτευσής της. Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας".
Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ιλίρ Μέτα, απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, Έντι Ράμα, να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες ενέργειες εθνικιστικών κύκλων, που αποσκοπούν, όπως είπε, να βλάψουν τις άριστες ελληνοαλβανικές σχέσεις.
"Η συμφωνία αυτή είναι διαφανής και συνάδει με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας", τόνισε ο κ. Μέτα.
Η απόφαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα "παγώσει" την επικύρωση της συμφωνίας από την αλβανική βουλή, καθώς θα πρέπει πρώτα ν' αποφανθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Από το epirus gate

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template