Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Σώοι 14 Έλληνες στη σεισμόπληκτη Αϊτή

Καλά στην υγεία τους είναι 14 από τους 15 Έλληνες που βρίσκονται στην Αϊτή και οργανώνεται ο επαναπατρισμός τους, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη. Να στηρίξουμε την Αϊτή με κάθε τρόπο, ζήτησε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός.
Μιλώντας στον Real FM, το πρωί της Πέμπτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης δήλωσε ότι έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με τους 14 από τους 15 Έλληνες που ζουν εκεί. Όπως είπε, είναι καλά και οργανώνεται ο επαναπατρισμός τους.
Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι ερευνάται με ποιο τρόπο μπορεί μέσω των διεθνών οργανισμών να υπάρξει οικονομική στήριξη των πληγέντων.
Να στηριχθεί η Αϊτή και οι πολίτες της με κάθε τρόπο ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα που το 1822 αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση και τόνισε ότι η χώρα αυτή έχει τώρα ανάγκη.
Το υπουργείο Εξωτερικών έχει θέσει τηλεφωνικές γραμμές στη διάθεση των Ελλήνων που επιθυμούν να πληροφορηθούν για την τύχη συγγενών τους ή άλλων προσώπων που τυχόν βρίσκονται στην Αϊτή, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε εκεί.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210-3681212, 210-3681730 και 210-3681350.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template