Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Οι «Πυρήνες» ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση έξω από τη Βουλή

Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε με προκήρυξή της στο δίκτυο Ιndymedia την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο προαύλιο της βουλής, δίπλα στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Στην προκήρυξη, που εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, από δύο άτομα, όπως αναφέρει, με στόχο «να προσβάλλουμε αυτό το σύμβολο, το κύρος της δημοκρατίας χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό».
Η οργάνωση αναφέρει πως «μετά από περίπου 4 μήνες από την υποτιθέμενη εξάρθρωση μας παραμένουμε πασιφανέστατα ενεργοί» και χαρακτηρίζει επικοινωνιακή φιέστα την «έφοδο σε φοιτητικό σπίτι μέσα στο οποίο δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα που να συνδέει την οργάνωση μας με αυτό».
«Η οργάνωσή μας δεν υπέστη κανενός είδους πλήγμα, αντίθετα ενδυναμωνόμαστε διαρκώς στα πλαίσια της Επαναστατικής Εξέλιξης. Έτσι και αλλιώς οι πράξεις μας μιλάνε από μονές τους» αναφέρει η προκήρυξη.
Με την προκήρυξη οι «Πυρήνες» ζητούν τη διακοπή των προφυλακίσεων των τριών κατηγορουμένων για τους «Πυρήνες», την παύση των διώξεων κατά όσων έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε αυτή και προειδοποιεί, ειδάλλως, με «εντατικοποίηση των επιθέσεων». Εκφράζει τέλος την αλληλεγγύη της στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 7:59 το βράδυ του Σαββάτου έξω από το κτίριο της Βουλής. Η Αστυνομία είχε προλάβει να εκκενώσει την περιοχή και να διακόψει την κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα, έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα, 17 λεπτά νωρίτερα.
Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, κυρίως σε τζάμια των γραφείων του Κοινοβουλίου και στο παρακείμενο φυλάκιο.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template