Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

«Αιχμάλωτοι» στο λιμάνι του Βόλου, εννέα ναυτικοί!

Σε άθλιες συνθήκες εξακολουθούν να ζουν οι εννέα ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του πλοίου Sea Traber, το οποίο από τις 6 Οκτωβρίου βρίσκεται καθηλωμένο στην προβλήτα του λιμανιού, μιας και ο ιδιοκτήτης του φαλίρισε και δεν έχει πληρώσει τους εργαζομένους.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρώ Διώτη, μαζί με κλιμάκιο της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ενημερώθηκε χθες για την ταλαιπωρία των ναυτικών και τους επισκέφθηκε μέσα στο καράβι, για να δει κι από κοντά και να μιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Οι ναυτικοί, που προέρχονται από την Τανζανία, την Αίγυπτο και την Ινδία, μένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο, ενώ στο καράβι ζουν κάτω υπό άθλιες συνθήκες, χωρίς νερό, ρεύμα και θέρμανση.
Αιτία αυτού του γεγονότος ήταν πως ο ιδιοκτήτης έχασε τα χρήματά του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, γεγονός που έχει αρνητικά αποτελέσματα στο πλήρωμα.
Από την πλευρά της η κ. Διώτη επεσήμανε πως «θα πρέπει η κεντρική διοίκηση και η πολιτεία να ακούσει αυτούς τους ανθρώπους και να βρει άμεση λύση, καθώς οι συνθήκες διαβίωσής τους στο πλοίο είναι απάνθρωπες».
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ναυτικοί, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου τους χορηγεί πετρέλαιο για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι μηχανές και να έχουν οι άνθρωποι παροχή στο νερό και στο ρεύμα, ενώ ο Σύλλογος ναυτικών, οι λιμενεργάτες, αλλά και η Χαλυβουργία τούς προσφέρουν ξηρά τροφή, η οποία όμως τώρα, σύμφωνα με το πλήρωμα, κοντεύει να τελειώσει.
Οι ναυτικοί κάνουν έκκληση προς τους αρμόδιους να τους ακούσουν και να καταλάβουν το πρόβλημά τους και ζητούν για να βρεθεί λύση και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template