Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, τιμά τον Κωστή Στεφανόπουλο

Σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010, ώρα 7 το απόγευμα, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε επίσημη εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του ιδρύματος τιμά τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.
Σε αναγνώριση των υπηρεσιών του προς την πατρίδα το Πανεπιστήμιο της γενέτειρας του θα απονείμει στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας και του τμήματος Οικονομικών Επιστημών.
Η πρωτοβουλία ανήκει στα δύο τμήματα, αποφασίστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις τους τον περασμένο Μάιο και ανακοινώθηκε στη Σύγκλητο η οποία και αποδέχθηκε την πρόταση των τμημάτων και εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα.
Αρχικά η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί για τις 18 του περασμένου Σεπτέμβρη, αναβλήθηκε όμως, μετά από παράκληση του πρώην Προέδρου γιατί είχαν, εντωμεταξύ, προκηρυχθεί οι εκλογές. Επειδή ο λόγος του χαρακτηρίζεται συνήθως από καυστικότητα, δεν ήθελε η ομιλία του να εκληφθεί ως παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Είναι αλήθεια, ότι η τιμή στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το Πανεπιστήμιο της γενέτειρας του, έρχεται έστω και με κάποια καθυστέρηση. Έχει προηγηθεί η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών που ήδη από το 2000 του έχει απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.
Με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, ο κ. Στεφανόπουλος έχει τιμηθεί επίσης και από ξένα πανεπιστήμια.
Ανάμεσά τους το Λεμονόσοφ της Μόσχας, το παλαιότερο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της Ρωσίας και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.
Από το kentri.gr

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template