Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Κων/νος Μητσοτάκης: Χάσαμε πεντέμιση χρόνια, από τις κυβερνήσεις Καραμανλή

Νέα εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.
Τόνισε ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή και ήταν πολύ σκληρός με την κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην συγκρότηση κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, εξηγώντας ότι εννοεί κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εφόσον αυτό έχει λάβει την εντολή, αλλά του "όλου ΠΑΣΟΚ" με τη συμμετοχή "χρήσιμων προσώπων, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Λουκάς Παπαδήμος". 
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στο σημείο αυτό ότι το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό.
Για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, ο Μητσοτάκης εκτίμησε ότι μάλλον δεν πείθει τους ευρωπαίους και τις αγορές, ζήτησε εργα και όχι λόγια, επισημαίνοντας ότι "κινδυνεύουμε να γίνουμε Αργεντινή" και παρότρυνε τον Γιώργο Παπανδρέου να πει ευθέως ότι δεν ισχύουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις.
Ο Κων/νος Μητσοτάκης ήταν όμως πολύ σκληρός με την κυβέρνηση Καραμανλή: "Χάσαμε πεντέμισι χρόνια" είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: " η κυβέρνηση Καραμανλή έχει την ευθύνη ότι ενώ ανέλαβε σε πολύ καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τι σημερινές, άλλα έλεγε και άλλα έκανε". Σημείωσε πάντως ότι υπάρχει και ένα ελαφρυντικό, η λυσσαλέα- όπως είπε- αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Για τις εξεταστικές επιτροπές, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν έχει αντίρρηση αλλά - όπως σημείωσε- δεν είναι ωφέλιμο η Βουλή να ασχολείται με εξεταστικές αυτή την ώρα. Τάχθηκε πάντως υπέρ της σύσταση εξεταστικής για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων, λέγοντας χαρακτηριστικά "όλοι παίξαμε με τους αριθμούς".
Εσπευσε πάντως να εξαιρέσει την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης. Αντιδράσεις αναμένεται όμως να προκαλέσει ο ισχυρισμός του ότι η κυβέρνηση είχε δώσει εντολή το έλλειμμα να φουσκώσει στο 14,8%, αλλά η Στατιστική Υπηρεσία αρνήθηκε.
Τέλος για τον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι είναι πρόωρο να κριθεί και το ίδιο ισχύει για την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

1 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη on 18 Ιανουαρίου 2010 - 7:32 π.μ. είπε...

Κλά, δεν είχε και άδικο

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template