Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

«Στέγνωσαν» τα ταμεία του ΟΑΕΔ!

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας χτυπά ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρό ταμειακό πρόβλημα για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Απόγνωση εκφράζει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος για τις περικοπές που ζητούνται από το υπουργείο του.
Πιο συγκεκριμένα: Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ: "(...) Όταν έρχεται ο διοικητής του ΟΑΕΔ εδώ και μου λέει δεν έχω να πληρώσω από Πέμπτη το επίδομα ανεργίας και ψάχνουμε να βρούμε τα απαραίτητα ευρώ για να πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας. Νιώθω ευχάριστα εκεί; Αυτή είναι η κατάσταση όμως (...)".
*Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, τόνισε: "Ας αφήσει τις ασκήσεις υποκρισίας και τρομοκρατίας ο υπουργός Εργασίας. Την ίδια ώρα που κλαίγεται για τα άδεια Ταμεία, δίνει εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των εργαζομένων στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω του ΟΑΕΔ, αντί για επίδομα στους ανέργους".
*Σχετικά με όσα ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας στη συνέντευξή του για τον ΟΑΕΔ και το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής δήλωση:"Ο Υπουργός Εργασίας προσπαθεί να δημιουργήσει επικοινωνιακά την εικόνα ότι δήθεν αντιδρά και αντιστέκεται σε όσα αντεργατικά τον «συμβούλευσαν» να κάνει στον τομέα ευθύνης του οι ευρωυπάλληλοι, που τον επισκέφτηκαν και τον έλεγξαν με προσβλητικό για το ρόλο του, αλλά και για την ίδια τη χώρα μας, τρόπο. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Υπουργός Εργασίας, με όσα λέει και με όσα προωθεί για τα εργασιακά, την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση, ουσιαστικά αντιγράφει ή και υπερβαίνει όχι μόνο το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ., που απορρίφθηκε από τους πολίτες, αλλά και τις αντικοινωνικές κατευθύνσεις της ηγετικής νεοφιλελεύθερης ελίτ της Ε.Ε. για περισσότερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και για περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων".
*Από την πλευρά του, μετά την πρώτη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της ΝΔ στη Ρηγίλλης, ο αρμόδιος γραμματέας Προγράμματος Κ. Γκιουλέκας, σε ερώτηση για την οικονομία, τόνισε πως η ΝΔ θα στηρίξει την κυβέρνηση σε δίκαια μέτρα έτσι ώστε να μπορέσει ο τόπος να αντιμετωπίσει τη διεθνή κρίση. "Αντίθετα, θα είμαστε απέναντι σε ερασιτεχνισμούς και αυτοσχεδιασμούς, όπως αυτοί με την τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή. Χωρίς σχέδιο με αστάθεια και πειραματισμούς δεν αντιμετωπίζεται η κρίση. Οι πρώτες εκατό μέρες εξέπνευσαν και ακόμα η κυβέρνηση σκέπτεται τι μέτρα θα πρέπει να πάρει για την οικονομία" δήλωσε ο ίδιος.
*"(...) Οι υποσχέσεις του ήταν μπαγιάτικα ψίχουλα, ούτε καν οι τυπικές προεκλογικές υποσχέσεις. Εμείς δεν τον κατηγορούμε ότι παρεκκλίνει, τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι παρεκκλίνει από τις υποσχέσεις τους, ή ότι πρέπει να εγκαταλείψει τις προεκλογικές υποσχέσεις λόγω της κρίσης. Τα είχε στο πρόγραμμά του, γι' αυτό εμείς είπαμε: Έρχεται θύελλα" δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
*"Οι συνεχείς αιφνιδιασμοί της κυβέρνησης βάλλουν και προσβάλλουν τους πολίτες. Επιτέλους ας λειτουργήσουν με σεβασμό στους πολίτες και όχι με ύπουλους αιφνιδιασμούς" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.
ΣΤΟ 2,6% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Εν τω μεταξύ, αύξηση 2,6% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Δεκέμβριο 2009 προς τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2008, έναντι αύξησης 2% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2008 προς 2007.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, η εν λόγω αύξηση κατά 2,6% προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών:
* κατά 8,5% της ομάδας "μεταφορές", λόγω αύξησης των τιμών στα τέλη κυκλοφορίας, τα διόδια, τα καύσιμα αυτοκινήτου, τις υπηρεσίες μεταφορών, τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου, κλπ.
* κατά 6,3% της ομάδας "αλκοολούχα ποτά και καπνός"
* κατά 3,2% της ομάδας "στέγαση" λόγω αύξησης των τιμών κυρίως του πετρελαίου θέρμανσης των ενοικίων, κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης και κατοικίας και της ύδρευσης-αποχέτευσης
* κατά 3,2% της ομάδας "υγεία"
* κατά 3,0% της ομάδας "εκπαίδευση"
* κατά 2,7% της ομάδας "επικοινωνίες"
* κατά 1,3% της ομάδας "διαρκή αγαθά"-είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες" και
* κατά 3,6% αυξήθηκε ο δείκτης της ομάδας "άλλα αγαθά και υπηρεσίες".
Μικρότερες αυξήσεις σημειώθηκαν σε άλλες κατηγορίες, ενώ μείωση παρουσίασε μόνο ο δείκτης "διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά".
Εξάλλου, ο γενικός δείκτης το μήνα Δεκέμβριο 2009 σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2009 παρουσίασε αύξηση 0,2%, έναντι μείωσης 0,5% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Σε ό,τι αφορά τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Εν.ΔΤΚ) το Δεκέμβριο 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2008, παρουσίασε αύξηση 2,6% έναντι αύξησης 2,2% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2008 προς 2007.
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ
Στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα βρίσκονται στην Αθήνα σήμερα, προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα παροχής τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα όσον αφορά το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την δημοσιονομική διαχείριση, είπε το ΔΝΤ την Δευτέρα, όπως αναφέρει το Reuters.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση είναι σίγουρη για την έγκριση από την Κομισιόν χωρίς προβλήματα, του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που αναμένεται να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.
Η επίσκεψη του κλιμακίου εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επιθεωρήσεων του Oργανισμού, ανέφερε το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.
Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Reuters μετά την επίσκεψη μεικτού κλιμακίου της ΕΕ και της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το σχέδιο, θα γίνει αποδεκτό από την Κομισιόν χωρίς προβλήματα.
«Το τελικό προσχέδιο, το οποίο θα αποσταλεί στην Κομισιόν σε περίπου μία εβδομάδα θα ικανοποιήσει πλήρως και θα περάσει», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ ζήτησαν ποσοτικοποίηση των μέτρων του προγράμματος σταθεροποίησης, καθώς και πώς θα επηρεαστεί το έλλειμμα από τις μεσοπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
«Το σχέδιο αυτό το έχουμε επεξεργαστεί με την Κομισιόν, υιοθετήσαμε τις προτάσεις. Φυσικά έχουμε τον τελικό λόγο στο κείμενο και θα περάσει από τους υπουργούς της κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλά το τελικό κείμενο θα γίνει πλήρως αποδεκτό από όλους».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα η ΕΕ να απορρίψει το ΠΣΑ είπε: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Νομίζουμε ότι θα περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα».
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template