Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Δημοκρατική Αναγέννηση: Νομοθετικό πραξικόπημα της ΚυβέρνησηςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9/1/10
Το νυκτερινό νομοθετικό πραξικόπημα και ως διαδικασία και ως ουσία τραυμάτισε βαριά την αξιοπιστία της Κυβερνήσεως και δυστυχώς του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Εφ εξής καμία διαβεβαίωσή τους και η πιο αληθινή δεν πρόκειται να γίνει πιστευτή. Και αυτό θα έχει σοβαρότατες συνέπειες στην αποτελεσματικότητα των μέτρων και εκείνων ακόμη που θα είναι σωστά.
Βασική αρετή μιας ευνομούμενης πολιτείας είναι η ασφάλεια δικαίου. Γι' αυτό οι νόμοι της « ορίζουν περί του μέλλοντος και δεν έχουν αναδρομική ισχύ ».
Η αναδρομικότητα και ιδίως ο τρόπος με τον οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση επιχειρείται δεν πρόκειται να ωφελήσει ποσώς τους ταμιευτικούς στόχους της ρύθμισης, αφού οι πολίτες για μακρό διάστημα από τώρα θα πάψουν να προβαίνουν σε γονικές παροχές εν αναμονή αλλαγών.
Αλλά κυρίως η ρύθμιση αυτή συνεπιφέρει ανήκεστο βλάβη στη σχέση κράτους-πολίτη. Και την εντιμότητα αυτής της σχέσης κατ' εξοχήν τώρα τη χρειάζεται το Κράτος για να βγει από το αδιέξοδο.

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα
Blog: www.danagennisi.eu
Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr
Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης
Τηλ.: 6979112273

buzz it!

1 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη on 11 Ιανουαρίου 2010 - 8:37 π.μ. είπε...

Για τη συνταγματικότητα της τροπολογίας δεν ξέρω, αλλά η τροπολογία κατατέθκε δεν ψηφίστηκε νύχτα... Θα ψηφιστέι μεθαύριο. Γιατί, λοιπόν, ενοχλούνται οι κύριοι αφού έχουν την ευκαιρία να τη μελετήσουν πριν ψηφίσουν;

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template