Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Η φου φου με τα κάστανα..... υπεύθυνος της φοροδιαφυγής!

Η φουφού με τα κάστανα στην οδό Ερμού «πλήρωσε» το παράνομο εμπόριο και τη φοροδιαφυγή στην εμπορική αγορά του Βόλου κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με την απομάκρυνση της αναμμένης φουφούς και την κατάσχεση τριών σακιών με κάστανα και 150 πλαστικά ποτηριών που ήταν δίπλα, η κεντρική αγορά... απαλλάχθηκε από το παραεμπόριο!
Στα κάστανα, η μυρωδιά των οποίων ενώ ψήνονται προσθέτει τη δική της «πινελιά» στην ατμόσφαιρα των γιορτών, φαίνεται ότι εξαντλήθηκαν οι έλεγχοι για την πάταξη του υπαίθριου παράνομου εμπορίου.
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τον απολογισμό των ελέγχων υπηρεσιών της Νομαρχίας για το Δεκέμβριο, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες.
Το απολογιστικό δελτίο που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντινομάρχης Ελέγχων Ν. Ντίτορας περιγράφει τον έλεγχο που διενεργήθηκε παραμονές Χριστουγέννων στην αγορά του Βόλου, στην οδό Ερμού. Το κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου σταμάτησε μπροστά στη γυναίκα που έψηνε και πωλούσε κάστανα, στερούμενη της προβλεπόμενης από το νόμο άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου.
Σε βάρος της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για έλλειψη άδειας. Η πράξη παράβασης βεβαιώθηκε επιτόπου, ενώ η Δημοτική Αστυνομία Βόλου κατέσχεσε τα εμπορεύματα που κατείχε, δηλαδή τρία σακιά κάστανα των 15 κιλών το καθένα και 150 πλαστικά ποτήρια.
Κατά τα άλλα σε πολλά σημεία της αγοράς με έμφαση υπηρεσίες και προϊόντα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα Χριστούγεννα επεκτάθηκαν οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου Τροφίμων.
Σε κρέατα, παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα είδη επικεντρώθηκαν οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Νομαρχίας. Παραβάσεις, εκτός από την κάτοχο της φουφούς με τα κάστανα, βεβαιώθηκαν σε βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος, η οποία σε τιμολόγιο-δελτίο αποστολής που εξέδωσε προς υποκατάστημα εταιρίας σούπερ μάρκετ για πώληση κρεάτων δεν ανέγραφε την προέλευσή τους, καθώς και σε υποκατάστημα εταιρίας χονδρικού εμπορίου, το οποίο πωλούσε είδος κρέατος σε τιμή κάτω του κόστους της αγοράς του.
Πούλησαν εγκυκλοπαίδεια σε 90χρονη!
Τόμους εγκυκλοπαίδειας ξεφόρτωσε πλασιέ εκδοτικού οργανισμού στο σπίτι υπερήλικης γυναίκας, αφού προηγουμένως της εξήγησε πόσα μπορούσε να προσφέρει στη μόρφωσή της το προϊόν. Η 90χρονη γυναίκα λόγω μειωμένης αντίληψης νόμιζε ότι η εγκυκλοπαίδεια τής δόθηκε δωρεάν.
Συγγενικά της πρόσωπα που κατάλαβαν τι είχε προηγηθεί κάλεσαν τον εκδοτικό οργανισμό να πάρει πίσω την εγκυκλοπαίδεια και να απαλλάξει την ηλικιωμένη από το χρέος το οποίο της φόρτωσαν. Ο οργανισμός αρνήθηκε να δεχθεί την επιστροφή του προϊόντος, παρά το ότι ήταν αχρησιμοποίητο. Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να ήταν, αφού η ηλικιωμένη δεν είναι σε θέση να διαβάζει;
Μετά από παρέμβαση της Διεύθυνσης Εμπορίου, η υπόθεση διευθετήθηκε υπέρ της 90χρονης. Ο εκδοτικός οργανισμός δέχθηκε τελικά την επιστροφή της εγκυκλοπαίδειας.
Άλλη καταγγελία την οποία δέχθηκε η υπηρεσία και βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης αφορά σε επιχείρηση πώλησης βοτάνων. Η τηλεφωνική ανώνυμη καταγγελία ενημέρωνε ότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης πουλάνε τα προϊόντα τους και πλανοδίως. Μάλιστα στο πλανόδιο εμπόριο οι τιμές των βοτάνων είναι υψηλότερες από αυτές του καταστήματός τους.
Ο χαλβάς τής κόστισε 400 ευρώ!!!
Καταναλώτρια αγόρασε χαλβά από υποκατάστημα σούπερ μάρκετ. Όταν πήγε να τον καταναλώσει, το ξένο σώμα που περιείχε της προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στα ούλα, η αποκατάσταση του οποίου της κόστισε 400 ευρώ.
Την καταγγελία δέχθηκε το Γραφείο Καταναλωτή και διαβιβάστηκε προς έλεγχο στη Διεύθυνση Εμπορίου. Κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη αυθημερόν στο κατάστημα από το οποίο αγοράστηκε ο χαλβάς για λήψη δειγμάτων, ενώ από την εταιρία σούπερ μάρκετ ζητήθηκαν εγγράφως εξηγήσεις για το περιστατικό.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template