Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Πολιτική κόντρα έφερε ο Καλλικράτης στη Ν. Ιωνία

Πολιτική κόντρα έφερε η συζήτηση για τη νέα Διοικητική μεταρρύθμιση, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Ιωνίας, με τον δήμαρχο Παύλο Μαβίδη να εξαπολύει επίθεση κατά των μειοψηφιών, κατηγορώντας της για διγλωσσία και αφήνοντας αιχμές κατά των επικεφαλής ότι οι φιλοδοξίες τους να εκλεγούν δήμαρχοι ή να θέσουν υποψηφιότητα, δεν τους επιτρέπει να δουν το καλό για την περιοχή.
Οι παρατάξεις των μειοψηφιών τάχθηκαν κατά της συνένωσης του Δήμου Ν. Ιωνίας με τον Δήμο Βόλου και ζήτησαν από το σώμα να ληφθεί ομόφωνη απόφαση, την οποία θα καταθέσουν στο συνέδριο της ΤΕΔΚ, το Σάββατο, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπόρεσε να γίνει, καθώς τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας τάχθηκαν υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Οι παρατάξεις των μειοψηφιών, ουσιαστικά δικαίωσαν τις επιλογές Μαβίδη, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Ν. Ιωνίας ανήκει στους 212 της χώρας που διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια για να μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ΕΣΠΑ και ότι είναι ο μοναδικός με πρότυπο ΕΛΟΤ και ότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Ο Κώστας Χαλέβας δήλωσε ότι ο Δήμος Ν. Ιωνίας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνενωθεί με Δήμο Βόλου, διότι θ’ αποτελέσει υποβάθμισή του σε συνοικία ή προάστιο του Δήμου Βόλου. Πρόσθεσε δε ότι συμφωνεί με τον «Καλλικράτη» αλλά όχι με τη χωροτακτική ανασύσταση των δήμων και ειδικά της Ν. Ιωνίας.
Ο Γιάννης Μολοχίδης διερωτήθηκε ποιος ο λόγος της κατάργησης του Δήμου Ν. Ιωνίας ενός πολύ καλά οργανωμένου και πιστοποιημένου Δήμου με το Δήμο Βόλου. Πρόσθεσε δε ότι τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης, αλλά κατά του «Καλλικράτη» και οι δημότες της Ν. Ιωνίας δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα περίπου 20 εκ € ελλείμματα του Δήμου Βόλου. «Ας μην είστε αυτός που ξεπούλησε το δήμο Ν. Ιωνίας στο Βόλο», τόνισε απευθυνόμενος στον δήμαρχο, που αντέδρασε, λέγοντας ότι δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό.
Ο Μάκης Μπαλλής επισήμανε ότι στο σχέδιο της κυβέρνησης υπάρχουν κενά, αστοχίες και επικίνδυνα σημεία , που επιβάλλεται να διορθωθούν και έκανε λόγο για ελλείψεις σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο. Ανέφερε ότι η Ν. Ιωνία έχει μια δυναμική, αναπτυξιακές δυνατότητες, η οργάνωση του δήμου, επάρκεια πόλης σε υποδομές κ.α. πρέπει να οδηγούν τη Ν. Ιωνία στη θέση του οδηγού κι όχι του απλού επιβάτη και μάλιστα τουριστικής θέσης και πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα και ν’ αποφασίσουν οι πολίτες.
Ο Βασίλης Λινάρδος δήλωσε κάθετα αντίθετος στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που θα εντείνει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και πρόσθεσε ότι ο Καλλικράτης έχει στόχο ν’ απομακρύνει τις δημοτικές αρχές από πολίτες, να γίνουν πειθήνια όργανα της πολιτείας και να πνίγει την όποια κραυγή διαμαρτυρίας. Η συνένωση με Βόλο θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τη ζωή των κατοίκων, εκτίμησε και θα φέρει πρόβλημα με το κυκλοφοριακό, λιγότερα μαγαζιά, περισσότερη ανεργία και εμπορευματοποίηση των Δήμων.
Στη δευτερολογία του ο Μάκης Μπαλλής τόνισε ότι η Ν. Ιωνία είναι δημιούργημα της ανάγκης και της οργής των προσφύγων για τον παραγκωνισμό τους. Ζήτησε δε από την πλειοψηφία να συμφωνήσει να προτείνουμε στην ΤΕΔΚ δημοψήφισμα.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τις μειοψηφίες για τα καλά τους λόγια και πρόσθεσε ότι σε καμιά θεματική ενότητα, όπως προγραμματισμό και διαχειριστική επάρκεια δεν ψήφισαν υπέρ, προσάπτοντάς τους διγλωσσία.
Επιτέθηκε δε κατά του Μ. Μπαλλή λέγοντας ότι «τα όσα λέτε για την Ευαγγελίστρια να τα πάρετε πίσω. Εσείς πήγατε στο ΠΑΣΟΚ για να ζητήσετε στήριξη και δεν κατεβήκατε ανεξάρτητος». Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι «το πρόβλημα είναι να γίνω δήμαρχος ή να πάει μπροστά ο τόπος. Καταθέστε πολιτικές προτάσεις και μην είστε μίζεροι». Πρέπει να δούμε το ρόλο που θα παίξει η Ν. Ιωνία στη νέα αυτή κατεύθυνση, τόνισε και δεν πρέπει να αναλωνόμαστε στο βωμό των αντιπαραθέσεων.
Ο κ. Μαβίδης τάχθηκε υπέρ της ανόθευτης απλής αναλογικής και με τις αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πάμε με μια πρόταση στην ΤΕΔΚ όταν έχουμε διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις. Αυτό είναι ένα πολιτικό σκεπτικό και εκεί πρέπει να κάνουμε παρατηρήσεις και προτάσεις».
Τέλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για προσωπικό και κτίρια. Όπως δούλευε, έτσι θα δουλεύει ο Δήμος. Μόνο το ζήτημα του δημάρχου αλλάζει, αλλά είναι για το καλό του τόπου.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template