Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Προσλήψεις 53 εποχικών εργαζομένων στο Δήμο Βόλου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου η πρόσληψη 53 εποχικών εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις που καλύψουν τις ανάγκες των Διευθύνσεων Πολεοδομίας, Πρασίνου, Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ψήφισε λευκό, με τον επικεφαλής της Κυριάκο Μήτρου να διατυπώνει ενστάσεις, κάνοντας λόγο για απουσία ενός ορθολογικού σχεδίου για την καταγραφή των αναγκών του Δήμου αναφορικά με τους εργαζομένους. Υπέρ ψήφισε ο σύμβουλός του Αρ. Δουλόπουλος υποστηρίζοντας ότι οι ανάγκες της Υπηρεσίας Πρασίνου είναι αυξημένες και θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Η Δ.Α.Σ. και η παράταξη του κ. Πατσιαντά είχαν αρνητική ψήφο εκτός από το ζήτημα της πρόσληψης 6 ναυαγοσωστών με σύμβαση έργου. Οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Β. Καπούλας και Αντ. Καφρίτσας ψήφισαν υπέρ των προσλήψεων.
Όπως τονίστηκε από τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκο Παλαμιώτη το Υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφέρεια είχαν θέσει προθεσμία μέχρι χθες για την λήψη απόφασης για την πρόσληψη των εργαζομένων στις Διευθύνσεις του Δήμου, ενώ οι Δημοτικές Επιχειρήσεις έχουν περιθώριο μέχρι τις 11 του μήνα να υποβάλλουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό στο Α.Σ.Ε.Π.
Απουσία μελέτης
Ο κ. Μήτρου ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν δεδομένες ανάγκες για προσωπικό στο Δήμο και κάλεσε το δήμαρχο Αλέκο Βούλγαρη να πραγματοποιήσει πολιτική παρέμβαση στα αρμόδια υπουργεία για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Έκανε λόγο για προβλήματα στην έγκρισηή τους λόγω γραφειοκρατίας και όπως είπε διαπίστωσε ότι σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως η Πολεοδομία που έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό, ο αριθμός αυτών που πρόκειται να προσληφθούν είναι μικρός και σε άλλες όπως οι Τεχνικές Υπηρεσίες οι εργαζόμενοι είναι πολλοί και οι 8μηνες συμβάσεις δεν εξυπηρετούν καμία ανάγκη.
Καταλήγοντας εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για τις ανάγκες του Δήμου και γι' αυτό το λόγο η παράταξή του ψήφισε λευκό.
Ο δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης τόνισε ότι η διαδικασία μέσω του Α.Σ.Ε.Π. είναι χρονοβόρα και απάντησε στον κ. Μήτρου λέγοντας ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες πολιτικές παρεμβάσεις και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. αναμένεται μέχρι τα τέλη του μήνα ή στις αρχές του επόμενου να εγκριθούν 12 προσλήψεις μονίμου προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας, Πολεοδομίας, και στις Τεχνικές Υπηρεσίες.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί ο οριστικός προγραμματισμός για τις πάγιες ανάγκες του Δήμου πέραν των διαδικασιών του Α.Σ.Ε.Π.
«Βρωμάει η πόλη»
Ο επικεφαλής της Δ.Α.Σ. Αντώνης Παππάς τόνισε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, λόγω της έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα η πόλη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «να βρωμά». Κατήγγειλε ότι επικρατεί μια χαλαρότητα στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου, λέγοντας ότι πολλοί είναι αυτοί που πηγαίνουν καθημερινά καθυστερημένα στην υπηρεσία τους και οι λίγοι που δουλεύουν φαίνονται ως «γραφικοί». Μάλιστα αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός υπαλλήλου που πήρε 10 ημέρες πιο μπροστά άδεια.
Ο Αν. Στρατηγόπουλος στην τοποθέτηση του είπε πως δεν εκτιμήθηκαν οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό στη Πολεοδομία, λέγοντας πως είναι αναγκαία και η πρόσληψη ενός τοπογράφου μηχανικού και ενός πολεοδόμου που θα εκπονήσει κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή Χρυσοχοϊδη-Κήπια.
Ο πρόεδρος του ΦΟ.Σ.Δ.Α. Γιάννης Κουρτίνας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κεντρικής διοίκησης υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία προβαίνει σε βεβιασμένες κινήσεις και αδιαφορεί για τις ανάγκες λειτουργίας διαφόρων φορέων. Ο κ. Βούλγαρης κλείνοντας τη συζήτηση ανέφερε ότι το θέμα των προσλήψεων έρχεται μετά από απαίτηση της Περιφέρειας και έπρεπε να παρθεί μια απόφαση άμεσα. Προανήγγειλε ότι η νέα δομή του Δήμου θα περιλαμβάνει τις διευθύνσεις με τις θέσεις να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό.
Γιώργος Στεργίου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template