Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Κεντρικό Πήλιο: Ένας δήμος ή συνένωση με τον Βόλο;

Στο μεταξύ διίστανται οι απόψεις των αυτοδιοικητικών στο Κεντρικό Πήλιο αναφορικά με τη δημιουργία ή όχι ξεχωριστού δήμου ή συνένωσης με το Βόλο.
Ειδικότερα οι Δήμαρχοι Πορταριάς και Ιωλκού θα ήθελαν έναν δήμο κεντρικού Πηλίου από κοινού και με τη Μακρινίτσα ενώ η Κοινότητα Μακρινίτσας και η αντιπολίτευση του Δήμου Ιωλκού λένε «ναι» στη συνένωση με τον νέο διευρυμένο δήμο του Βόλου.
Σήμερα συνεδριάζουν από κοινού τα συμβούλια για να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε μία απόφαση.
Μάλιστα ο δήμαρχος Πορταριάς που δηλώνει πολιτικά «παρών» στις εκλογές του Νοέμβρη ετοιμάζεται να αποστείλει και γραπτό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών όπως ακριβώς ζήτησε από τους δημάρχους ο υπουργός Γ. Ραγκούσης. Υποστηρίζει ότι μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξουν ευκαιρίες ανάπτυξης για την περιοχή και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Ο δήμαρχος Ιωλκού Πάρις Μουτσινάς αρνείται τη συγχώνευση του Δήμου Ιωλκού με το Δήμο Βόλου και τάσσεται υπέρ της πρότασης της ΤΕΔΚ και της άποψης του κ. Βασίλη Κοντορίζου για την δημιουργία ενός δήμου που θα περιλαμβάνει τις περιοχές που περιλάμβαναν τα πρώην συμβούλια περιοχής.
Αντίθετα ο κοινοτάρχης Μακρινίτσας Γ. Κερασιώτης επιθυμεί τη συνένωση με το Δήμο Βόλου ενώ «μονόδρομο» χαρακτηρίζει τη συνένωση του Δήμου Ιωλκού με το Δήμο Βόλου, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Ιωλκού Βάσω Σταυροπούλου.
Η ίδια σε δηλώσεις της επισημαίνει ότι η δημιουργία ενός δήμου λειτουργικού και αυτόνομου θα καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες μιας περιοχής και των κατοίκων. «Θα πρέπει να αφήσουμε το προσωπικό συμφέρον και τις επιδιώξεις στην άκρη και να λειτουργήσουμε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και την ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template