Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός λέει αλήθειες που πονάνε…


Συνέντευξη του Δημήτρη Κρεμαστινού στη ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ
«Δεν ήθελα να γίνω υπουργός. Διότι με τη σημερινή δομή του Υπουργείου Υγείας δεν θα είχα καμία πιθανότητα επιτυχίας».
Αυτό δηλώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην υπουργός Υγείας, καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός στη συνέντευξη του προς τη «δ», όπου αποτιμά το έργο της κυβέρνησης στις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της χώρας.
Ο κ. Κρεμαστινός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους δύο πυλώνες του κοινωνικού κράτους, παιδεία και υγεία, τους οποίους χαρακτηρίζει «ναρκοθετημένους» και σημειώνει πως μόνο με μετωπικές συγκρούσεις και ανατροπές μπορεί να επέλθει αλλαγή του σημερινού καθεστώτος. Προτείνει δε να γίνουν δημοψηφίσματα, ώστε η κυβέρνηση να έχει σύμμαχο το λαό στις συγκρούσεις που θα επιχειρήσει, οι οποίες μοιραία και νομοτελειακά θα πρέπει να γίνουν.
Παράλληλα, μιλά για βαθειά κοινωνική κρίση, απόρροια της οποία είναι η κρίση του πολιτικού συστήματος και θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση οι προτεραιότητες που έθεσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, για την διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά και για την ανοιχτή διακυβέρνηση, μέσα από τη οποία γίνεται πράξη η συμμετοχική δημοκρατία.
Ολόκληρη η συνέντευξη στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ και στο Facebook, στο προφιλ της Ρένας Διακίδη

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template