Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Την παραχώρηση του Αναύρου, ζητά ο Δήμος Βόλου

Την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης στο Δήμο Βόλου όλης της έκτασης του Δημοσίου συνολικού εμβαδού 6.175 τ.μ. που εκτείνεται από το χείμαρρο του Αναύρου μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας Γορίτσας, ζητεί με επιστολές του προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ . Μπιτσαξή και προς την Κτηματική Υπηρεσία ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρης.
Ειδικότερα στη επιστολή του προς τον ΓΓΑ ο Δήμαρχος Βόλου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος συγκέντρωσε τα στοιχεία και ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων στην περιοχή του ΝΟΒ στον Άναυρο, όπου προβλέπεται από τον φάκελο διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων να κατασκευαστεί το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο.
Αναφέρει επίσης ότι ο Δήμος Βόλου ζήτησε εγγράφως από την Κτηματική Υπηρεσία να του παραχωρηθούν οι δημόσιες εκτάσεις συνολικού εμβαδού 6.175 τ.μ. όπου λειτουργούν ήδη ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις ναυτοπροσκόπων οι οποίες θα πρέπει να αναβαθμιστούν, να ανακαινιστούν και με τις απαραίτητες προσαρμογές να λειτουργήσει το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο για τις ανάγκες των Μεσογειακών Αγώνων.
Αναφέρει ακόμη ότι ο Δήμος Βόλου, σε συνεννόηση με το Ελληνικό Δημόσιο, θα κινήσει άμεσα και την διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασης εμβαδού 5355,63 τ.μ. που κατέχεται από ιδιώτες και γειτνιάζει με την έκταση που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των Μεσογειακών Αγώνων το 2013. Ο χώρος αυτός προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά ως χώρος στάθμευσης , αθλητικού εντευκτηρίου και ως χώρος αναψυχής των αθλητών και των επισκεπτών.
Στην επιστολή, τονίζεται πάντως ότι για το Δήμο Βόλου «η κατασκευή ενός σύγχρονου Ιστιοπλοϊκού Κέντρου είναι κορυφαίας σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε λύσεις υποβάθμισης των αγώνων με τη χρήση προσωρινών εγκαταστάσεων που θα απομακρυνθούν με το πέρας των Αγώνων».
Στην Κτηματική Υπηρεσία
Επίσης με τις δυο οι επιστολές του προς την Κτηματική Υπηρεσία, ο δήμαρχος ζητεί την κατάργηση της ζώνης παραλίας από τον Άναυρο μέχρι την Παναγία Γορίτσα και την παραχώρηση στο Δήμο Βόλου της χρήσης και εκμετάλλευσης , όλων των εκτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται εκεί προκειμένου να αναπτυχθεί στην περιοχή ένα σύγχρονο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο που θα λειτουργήσει κατά την διάρκεια Μεσογειακών Αγώνων το 2013 και στη συνέχεια θα μείνει στον Δήμο Βόλου για τις μελλοντικές ναυταθλητικές ανάγκες της περιοχής μας σε συνεργασία με το ΝΟΒΑ .
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template