Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Καταχρηστική προσαγωγή 30 μαθητών

Την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων του Παπάγου προκάλεσε το νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας που έλαβε χώρα εις βάρος μαθητών της περιοχής το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, τις οποίες δημοσιεύει το σημερινό «Βήμα», το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, λίγη ώρα μετά την έκρηξη της βόμβας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αστυνομικοί με πολιτικά προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου περίπου 30 μαθητές οι οποίοι βρίσκονταν στην πλατεία της λεγόμενης Ομπρέλας.
Η εν λόγω προσαγωγή χαρακτηρίζεται καταχρηστική από τους γονείς, καθώς έγινε χωρίς την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης και παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους μαθητές έδειξαν, όταν τους ζητήθηκε, αστυνομικές ταυτότητες. Η αιτιολογία που προέβαλε ο διοικητής του ΑΤ Παπάγου στους οργισμένους γονείς ήταν ότι επρόκειτο για επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μετά από «παράκληση» του δημάρχου κ.Ξύδη να επιληφθεί άμεσα η Αστυνομία προκειμένου να διαλευκανθεί το ζήτημα αλλεπάλληλων βανδαλισμών στην εν λόγω πλατεία.
Ωστόσο, ο ίδιος ο δήμαρχος μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», χαρακτήρισε «υποβολιμαία και ψευδή» αυτά που ισχυρίσθηκε ο διοικητής και αφορούν την αίτησή του προς την Αστυνομία, επιφυλασσόμενος μάλιστα να δημοσιοποιήσει το τμήμα αλληλογραφίας του δήμου με το τοπικό αστυνομικό τμήμα που αναφέρεται στο ζήτημα των βανδαλισμών στην πλατεία.
Άλλο γεγονός που προκάλεσε έκπληξη ήταν η πολύωρη ομιλία-«κατήχηση» του ίδιου διοικητή προς τους γονείς και τους μαθητές, από τους οποίους φέρεται να ζήτησε «να γαλουχούνται με την πεποίθηση ότι η Αστυνομία φροντίζει την ασφάλειά τους και να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους σε αυτήν». Μάλιστα οι αυτόπτες μάρτυρες μαθητές δήλωσαν ότι τη στιγμή της προσαγωγής οι αστυνομικοί άρχισαν να ρωτούν αν ανάμεσά στους μαθητές βρίσκονταν αλλοδαποί. Όταν οι μαθητές απάντησαν πως «όχι», οι αστυνομικοί φέρονται να επιδοκίμαζαν εμφαντικά, ενώ ο αστυνομικός που διασταύρωνε τα στοιχεία των προσαχθέντων εξύβρισε δύο από τους μαθητές επειδή... χαμογελούσαν. Μόλις όμως παρενέβη ένας από τους γονείς, ζήτησε «συγγνώμη» για τη φρασεολογία του επικαλούμενος «εκνευρισμό και θυμό για άλλους λόγους».
Τα όσα έλαβαν χώρα στο ΑΤ Παπάγου απασχόλησαν και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η Ένωση Γονέων των σχολείων της περιοχής σκοπεύει να καταθέσει αναφορά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Από την TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template